Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno z najhorších pokračovaní v dejinách. Niekedy človek vážne neverí, že je možné tak hrozne zhovädiť sériu. Ničota vyhrala nad všetkým. Aj nad týmto filmom. Proste nemám slov. Totálna katastrofa ktorá našťastie prinútila tvorcov zabrzdiť a nepúšťať sa do ďalšieho pokračovania. A my diváci vám za to budeme veľmi vďační. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Název filmu je přesnej. Dokoukat tuhle píčovinu byl opravdu Nekonečný příběh a tohle je snad poprvé kdy mi 95 minut času přišlo jako minimálně čtyři hodiny. Radši bych si znova protrpěla den šikanování na základce, než na tohle koukat zase. Tam jsem dostala přes hubu a dali mi pokoj, ale rozhodně mě netejrali 95 minut v kuse, max deset minut o přestávce a pak jsem měla plných 45 minut na nabrání síly na další kolo. Tady ale ne. Film to do mě bouchal bez přestávky, protože zapauzovat jsem ho nemohla (nikdy bych se nepřinutila tu pauzu přerušit a nemohla bych tak film dokoukat a odškrtnout si ho ze 300 nejhorších) . Jednička byla nádherná pohádka u které jsem řvala jako čerstvě propíchnuté ště...ééé...sele když Artex klesal do bažiny smutku a šíleně jsem se bála Kmóka. A já se ptám, proč legendární pohádce, udělali takovéhle brutální zprznění, že oproti tomu dostat suchýho kokota do prdele bez lubrikantu je celkem fajn. Dvojku jsem ještě tolerovala ALE TOHLE??? Nicota se dostala do hlav tvůrců , Michael Ende má jméno co hovoří za vše (fakt je to ten samej co napsal jedničku ???) a spolu s Peterem MacDonaldem jsou dvojkou, které přeju, aby do konce svého života den co den šlápla bosou nohou na lego...Tak !!! PS : My, že ubližujeme psům? Viděli jste co udělali s Falcem? Já jo !! ()

Reklama

Jello Biafra odpad!

všechny recenze uživatele

Pokiaľ bola dvojka hrozná, tak toto je shit prvej kategórie a kydnutie špiny na prvý diel. Zmätený a trapácky film plný potvoriek ktoré máte chuť zastreliť. A keď sa tu kameňožrút preháňa na svojej motorke a spieva si "born to be wild" tak už je vám fakt zle. Po kultovej a nezabudnuteľnej jednotke nemali radšej žiadne ďalšie filmy točiť pretože to je jedna katastrofa za druhou. Jediné čo tu ako tak zaujme je prítomnosť mladého Jacka Blacka. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

MacDonald přišel o farmu a chtěl vydělávat peníze filmovými trháky. Vybral si téma Nekonečného příběhu a trpí jak námět, tak fanoušci. Bohužel k tomu nemám co dodat. Dokoukal jsem sice do konce, ale s velkým zapřením. Vyděsilo mě, že v novém příběhu je Bastien takový floutek vzpomenuv na první díl. Rád bych si v zajímavostech někdy přečetl, že film byl v USA naprostým propadákem a režisér se tématu už nikdy věnovat nebude. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani Jack Black ani Jason Richter třetí pokračování nezachránili. Příběh už nemá s původní knihou Michaela Endeho nic společného (narozdíl od svých předchůdců), snad jen jména postav. Nejhorší ze všech tří dílů, ale jako malá jsem to milovala a viděla snad xkrát. Víc než tři hvězdičky si to nezaslouží, ale za úplný odpad to nepovažuji. Přece jen i dneska se na to ráda občas (zejména o Vánocích) kouknu jako na připomínku svého dětství, aniž bych u toho usnula :) Ty tehdejší "hlášky" a Jack Black coby takřka holohlavý padouch, mě dodnes zabíjej nejvíc :D Jinak závěrem pět věcí co mi na filmu vadili nejvíc: 1. Možnost ovládání Fantazie pomocí knihy, 2. Z Falca je najednou Falcon bez jakéhokoli vysvětlení, 3. Fyzická změna Falca, už není tak roztomilý a pohádkový, je z něj prostě už jen plyšový pes (neznamená nutně, že je to špatně), 4. (Opět se to týká Falca) Falco je nazývaný šťastný drak ačkoli v předchozích dílech o tom nebyla ani zmínka, a za 5. Kamenožrout - co to s ním sakra provedli? Taky by mě zajímalo jak ve Fantazii mohli znát Arnolda :)) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)
  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)

Reklama

Reklama