Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemecký režisér Wolfgang Petersen natočil v roku 1984 film "Nekonečný príbeh". Nádhernú fantasy o čítaní kníh. Stalo sa z toho kultové dielo. Ohodnotil som ho štyrmi hviezdičkami. O päť rokov neskôr bola vyprodukovaná druhá časť "Nekonečný príbeh 2". To bol len slabý odvar pôvodného snímku. Dal som tomu dve hviezdy. No a o ďalších päť rokov, v roku 1994, sa objavilo dalšie pokračovanie "Nekonečný príbeh 3". To už je však tak trapná zhovadilosť, že ani neviem, či si to zaslúži aspoň tú jednu malú hviezdičku. * ()

JančiBači odpad!

všechny recenze uživatele

Čakal niekto, že po dementnej dvojke snáď bude trojka lepšia ? Tu už sa nemá zmysle pozastavovať nad tým, že v treťom filme su postavy tretí krát preobsadené a podobnosť nijako nekorešponduje. Nejako som mal chuť pozrieť si znova dvojku a trojku.Asi som mal chuť vidieť fakt zlé filmy.Dúfam, že do budúcna ma táto chuť už natrvalo opustila. ()

Reklama

Aaron_Hill odpad!

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, těžko se mi tento snímek hodnotí. Jestliže první pokračovaní bylo nepovedené, nevím co slusného poznamenat na adresu druhého pokracovaní. Je to už dlouho co jsem tento film videl, ale už tehdy jsem byl nadmíru zhnusen. Kdyby Falco zůstal takový jaký byl, přemýšlel bych alespoň o jedné hvězdě, ale takhle je mi líto.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by si to pomyslel, že série, která tak kdysi senzačně začala skončí tak prach mizerně. Všechno je tu neuvěřitelně odbyté. Triky jsou slabé, o nějaké režii se nedá vůbec mluvit a to co kdysi působilo tak pohádkově a nekonečně se ted smrsklo do malého studia plného nepřesvědčivých kulis. Ale všechno v tomhle filmu není na odpis. Třeba záporáci Zlouni se snaží zaujmout a docela se jim to daří a Bastian v podání Jasona J.Richtera je celkem sympatický klučina, ale když už se místy blýská na lepší časy objeví se v záběru vypelichaný létající pes Falco a máte po dojmu. Scénář postrádá nápady a film vyznívá značně křečovitě. Ve výsledku je to špatný film, ale na úplný odpad to není. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Za mě *** Film je vtipný, neni nudný, jasně že s prvním dílem se to nedá rovnat, nicméně daleko horší mi připadá druhej díl, kde je Bastien obsazen naprosto strašným hercem a celé to podání je strašné, naproti s tímhle dílem nemám problém, je zde spousta vtipných hlášek. Je třeba odtrhnout se od děje prvního dílu, ostatně jako u všech vícedílných celovečeráků. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)

Reklama

Reklama