Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolutně nepřekonatelný zloděj, který se umí dostat i na nejnepřístupnější místa, dostane od FBI úkol. Z centrály podezřelé firmy má ukrást disketu s tajnými údaji, ke kterým se státní orgány nemůžou dostat legálně. Schová ji do superauta nazvaného Černý měsíc, které jeho konstruktéři vezou do Los Angeles. Auto však ukradne zlodějka Nina, která pracuje pro zdánlivě počestného obchodníka. Ten vede gang zlodějů drahých, luxusních aut. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V 80. letech byli příběhy o zlodějnách v zájmu státu velmi in. Filmů na takovéto téma vzniklo bezpočet a tento je jeden z nich. Vláda chce něco, co bylo nečekaně schováno do rychlostního testovacího auta, které bylo záhy ukradeno zlodějskou mafií. A tak zlodějíček najatý vládou má co dělat, aby onu věc získal. Akční příběh je technicky natočen dle možností své doby a atmosfericky se od jiných nijak neliší. Drží si tempo a každou minutou se pořád něco děje. A tak nejen že nenudí, ale zanechá i příjemný zážitek. A díky dnes už neobvyklému designu onoho rychlostního testovacího auta působí i značně nostalgicky. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Akční scény jak když se perou chlapi v hospodě, hlavní záporák hnusně záporný, hlavní hrdina sympaťák, jeho filmová baba taky není zlá, v posteli jim to klape, superauto na malých gumách nižší než šlapací autíčko a hranatější než mnohé mobily z poslední doby...Prostě akční béčko jak "nositel ovaru". Dávám 2 hvězdy, pokud opravdu již nemáte to sledovat tak se na to podívejte, ale nic moc nečekejte, protože to nedostanete. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas jednou pořádně nasmála:-D, tohle akční béčko z osmdesátých snad muselo trhat bránice už tehdy:-). Vrcholem komediálnosti bylo "hypermoderní"... ehm-ehm... auto; placaté, krabicoidní, nevzhledné cosi s divným zvukem, tryskovým pohonem a nakonec i schopností létat na krátké vzdálenosti:-). Kolem tohoto komického výkřiku techniky se motají sympaťáci Tommy Lee Jones a Linda Hamilton + slizký padouch Robert Vaugh. Veškerá žánrová klišé byla dodržena: dočkáme se honiček, přestřelek, rvaček, hlášek (někdy i vtipných), tvrdých mužů, žen v nesnázích a nechybí ani závěrečná hekací scéna;-). Hvězdičku dávám za charismatické herce v hlavních rolích, hvězdičku za úsměv až smích, který mi tenhle film vyvolal na tváři. 41% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takový velký jména (Carpenter, Schifrin, Jones..) a takový zklamání. Utahaná protaženina tak bych to popsal. Nevim, kde nastala chyba...nejspíš v režii, leč kdyby to měl celý pod palcem Carpenter neskončilo by to určitě takhle. Lalo se s hudbou taky moc nepředvedl mistama to působilo jak italský porno soundtrack z šedesátek, až mi z toho ruplo v kříži. Akce téměř nulová a Jones působí hustě jen v prvních dvou minutách...pak to šlo všechno doprdele. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář k filmu " spáchal " John Carpenter a k jízdě v Černém měsíci si režisér Harley Cokeliss přizval herce Tommy Lee Jonese a herečku Lindu Hamilton. Já ten film viděl poprvé až teď v lednu 2010, ale byl jsem překvapen, že byl ve filmu použit motor na principu spalování vody. Tahle technologie je v současnosti tabu a lidé kolem ní umírají. Ale tady se o spalování nejednalo, spíš o věcičku kterou si Quint ( Tommy Lee Jones ) do útrob auta uložil. Nina ( Linda Hamilton ) mu to překazila. Auto je nádherné a rychlé, smrtící kombinace, že. Na druhé straně mně zase rozesmál ten obrovský mobilní telefon, který Nina používá. Hudba k filmu byla docela depresivní, použít na honičku v autech housle nebo klavír, bylo v té době zcela normální, ale mně to rvalo uši. Dnes by byl použit Rammstein nebo něco podobného. Podprůměrná akční podívaná, která bude z odstupem času stále horší a horší. Tak snad jeden citát a kdo se nenechá odradit komentáři, ať si užije jízdu v Černém měsíci. CITÁT : Nina - Kolik máš identit ? Quint - A kolik ty máš paruk ? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Když Quint (Tommy Lee Jones) stříli na parkovišti po skupině násilníků, vystřeli ze svého šestiranného revolveru sedmkrát zasebou. (Stejšn)
  • Hlavní hvězda filmu, automobil Černý měsíc, se původně jmenoval Concordia II a byla to designová studie kanadského studia Trebron Design. Vznikla v roce 1977 jako technologická demonstrace a do roku 1984 zůstala v podstatě zapomenuta. Pro film ji pak upravili stylisté Bernard Beaujardin a Francis Cardolle. O osudu auta po skončení natáčení není nic bližšího známo. (Stejšn)

Reklama

Reklama