Reklama

Reklama

Kočka na rozpálené plechové střeše

(TV film)
  • USA Cat on a Hot Tin Roof

Obsahy(1)

Umírající stařec, umírající manželství a živoucí drama – to je v kostce podstata slavné divadelní hry Tennesseho Williamse Kočka na rozpálené plechové střeše. Role jižanské paničky Maggie a slabošského alkoholika Bricka se v padesátých letech ve filmové adaptaci vynikajícím způsobem zhostili Elizabeth Taylorová a Paul Newman. My vám dnes nabízíme televizní verzi z roku 1984, kde si zahráli Jessica Langeová a Tommy Lee Jones. Jejich pojetí bezdětného páru bojujícího s prázdnotou bytí je pochopitelně zcela jiné než u Taylorové a Newmana. Dominuje zde Langeová se svou brilantně odposlechnutou jižanskou rozmělněnou angličtinou, zatímco Jones vystavěl svého Bricka na nonverbálním vyjádření citové prázdnoty a otupělosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

dopitak

všechny recenze uživatele

Dnes na ČT ART v původním znění s titulky. Obraz je, jako by ho prohnali Photoshopem ve filtru smooth. Hodně neostré. Ale buďe rádi za tuhle verzi. Brzy na ní mrknu, to stopáž ale taky stojí za to.. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Jessicu Lange a cokoli od Tennessee Williamse, není to špatné, ale při vší úctě - proti verzi z padesátých let s Liz Taylorovou a Paulem Newmanem je to fakt čajíček.... ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama podle divadlení předlohy, tedy formát, který mi naprosto vyhovuje. Mírně zhoršená technická kvalita, pokud se přesto někdo přenese a věnuje se obsahu, vychutná si vnitřní napětí jedné rodiny se vším všudy. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Přeleštíme šperky rodinné. Ožehavě žhavé vztahy, vzdor panujícímu žáru, "vysmejčíme" s chladnou hlavou, při zemi, v soukromí, neboť vně nikdo to nerad horké. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč je psáno, že hlavními hrdiny jsou právě Jessica Lange a Tommy Lee Jones. Podle mě další podstatnou roli hrál Rip Torn. Jessica se objevila na začátku, pak chvíli v průběhu, pak dlouho ne a až zase na konci. Každopádně výkony obou uvedených hlavních protagonistů byly vynikající. U J. Lange se mi sice chvíli zdálo, že až přehrávala. Tak jako tak to ale bylo příliš dlouhé, asi bych to kliďánko zkrátil a plné obrazotvorných dialogů. Tommy Lee J. hrál skvěle a ostatní herci víceméně také, ale téma asi nebylo pro mě. Ještě bych dodal, že film provázela naprosto příšerná na mozek lezoucí hudba. Mé hodnocení každopádně vychází z toho, že původní slavnější verzi jsem neviděl, tak snad se mi to někdy podaří. Tuhle si asi nechám pro příště ujít. Jednou stačilo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama