Reklama

Reklama

Ritual in Transfigured Time

Krátkometrážní
USA, 1946, 15 min

Recenze (5)

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Další surrealistická polívčička z rozpočtu rovnající se ceně rtěnky v Holywoodu a další skvělá zvláštně poeticky snová vize. Tentokrát film nepotřebuje ani hudbu, ta snad jakoby byla němě prostoupena celým snímkem, ve všech jemných a jaksi nadpozemsky lehkých pohybech těla, v každém pozastaveném obraze, který by mohl být zároveň perfektní fotkou. Pro ty, kdo čekají děj nebo nějakou pointu, nemá smysl se dívat, protože nic takového tu není. Ritual in Transfigured Time je překrásná vizuální hřícka, taková, jakou dnes už zřejmě nikdo netočí. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě přivedl k zájmu o alternativní film. Jde o výborný experimentální film, založený celý na pohybech a lehkých nuancích těla, které svou formou ukazují poetické zasnění autorky. Hlavním problémem pro diváka může být nepřipravenost, či nepochopení experimentálního filmu jako jakési alternativy k hlavnímu proudu (mainstreamu) na který je běžný divák zvyklý... Ale stačí být jen trochu otevřený a nechat k sobě ty obrazy proniknout... | Pro ty, které by tato tvorba zajímala doporučuji texty K teorii strukturálního filmu a Ponorná řeka kinematografie (.doc). ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Při sledování jsem poslouchal záznam jednoho starého Nohavicova koncertu, a světe div se - ty folkové hospodské popěvky se velmi dobře spojily s černobílým obrazem Mayi Derenové, a výsledný dojem byl velmi... výjimečný. Asi jako když si namočíte slaný preclík do čokolády - je to trochu nesourodé spojení, ale bezpředsudečná mysl si to dovede užít :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama