Reklama

Reklama

Mastičkář

Polsko, 1981, 128 min

Obsahy(1)

Známého chirurga opustila manželka a dcera, začne tedy pít, zraní se na hlavě a ztratí paměť. Pomalu se mu vracejí lékařské znalosti a schopnosti, přičemž se z něj stává místní léčitel. Kým doopravdy byl, si však nepamatuje. (Filmbox)

Recenze (97)

Cement73 

všechny recenze uživatele

Upłakany film Jerzego Hoffmana. Pamietam, kiedy go po raz piewszy widzialem, to chyba sie rozplakalem. Anna Dymna jeszcze mlodziutka i piekna gwiazda polskiego filmu i wspaniale przygody swietnego chirurga ktory zgubil pamiec. W koncu uratuje zycie wlasnej corki nie wiedzac o tym fakcie... Velmi dojímavé :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Filmovy skvost a nadherny pribeh, plny dejovych zvratu. Nakonec vse dobre dopadne, maloktery divak by si vsak v tomto pripade pral jiny konec. Mastickar ma velke kouzlo a spousta silnych scen- postaveni mladeho muze na nohy je nezapomenutelny filmovy zazitek. Slusne vykreslene postavy, vyborna atmosfera, hudba. Film s vyssim poslanim, ktery nema slabinu. A jako tresnicka na dortu je nadherna Anna Dymna. Polska kinematografie je strasne nedocenena, minimalne u nas. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Přestože režisér Jerzy Hoffman se proslavil spíše epicko-historickými příběhy, ve kterých uměl vždy dobře navodit výrazně historickou filmovou řeč. O to více se dá říci, že mě mile tímto filmem překvapil. Poeticky naladěné duše to spíše ocení. Film dovede vtáhnout živostí, smutkem, lyrikou a nezaměnitelným příběhem podobenství obrazu lásky a spravedlnosti, v němž čas rychle běží a je jak stvořen pro potěchu duše. Co víc dodat? Stojí jistě za úvahu, čím že tak cukrkandlová romance osloví a zanechá cosi, co nelze do detailu popsat. Kdo ví, možná krásnou souhrou skvělých polských herců nebo pečlivě vybranou tvorbou exteriérů či dobovými reáliemi. Nejspíše to ale bude přímočarou poetikou prodchnutou obsahem krásně lidských věcí. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Romantická dráma, kde si musia svoje šťastie vybojovať dvaja mladí ľudia napriek ťažkej nepriazni osudu. No pokiaľ bude medzi nami vždy existovať niekto ako profesor Rafal Wilczur, tak sa nemusíme ničoho báť. Film pri ktorom neostane jedno oko suché a po jeho dopozeraní sa stanete nachvíľu zase o čosi lepším človekom. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Poláci mě ani tentokrát nezklamali, jejich tvorbu postupně objevuji a zatím stále velmi dobrý. Příběh chirurga, který ztrátou paměti přijde o vše a protlouká se životem bez zázemí, bez rodiny, bez peněz, mě rozhodně nenechal chladnou. A ač to místy asociuje červenou knihovnu (setkání s dcerou či dceřin románek), vůbec mi to nevadilo, decentní způsob podání a pěkné zpracování všechny připomínky zametá pod koberec. Bylo mi potěšením. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme môžeme vidieť automobily dnes už veterány Studebaker Dictator 6 z roku 1928, Essex Brougham z roku 1930 a motocykel Ardie DBK 503 Berlin z roku 1933. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama