Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie využívající podoby francouzského turisty s císařem Napoleonem Bonapartem a hezké Varšavanky s Marii Walewskou Napoleonovou polskou milenkou. Současníci ze 60tých let 20. století se potkají ve Varšavě, kam francouzský turista přijíždí na dovolenou a je obdivovatelem Napoleona. Maryška se do Francouze zamiluje a vznikají vtipné prolínačky, kdy se oba střídavě ocitají v rolích skutečných historických postav a současníků. Film byl promítán v našich kinech a byl uveden i Českou televizí. (PaRi)

(více)

Recenze (4)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilá komedie o Napoleonovi a jeho polské milence hraběnce Marii Walewské. Jedná se o mile úsměvný pohled na tento historický milenecký pár prizmatem současníků ze 60tých let minulého století. Když jej Česká televize před několika lety znovu uvedla, s chutí jsem se na tohle dílko znovu podíval a zjistil jsem, že ani po desetiletí od svého vzniku neztratil nic na své svěžesti. Inu, zlatá šedesátá léta. To byl ráj filmařů. ()

Reklama

dalia 

všechny recenze uživatele

Příjemná historická romantická  komedie se sympatickými herci, bez přehrávání a bez trapnosti, historické scény jsou docela povedené. Určitě se nechá vidět i opakovaně. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama