Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladou ženu oloupí, uvězní a znásilní policista. Ona jej ale zabije a spolu s mladým vězněm uniká.

V akčním dramatu Vězení v Jackson County podává Yvette Mimieux strhující a citlivý výkon zaměřený na detail, přestože její role mohla snadno vést k povrchní interpretaci založené na zneužití ženy. Yvette Mimieux zde ztvárnila reklamní manažerku Dinah Hunterovou, která po zjištění, že ji přítel podváděl, opouští Los Angeles i slibnou kariéru. Je odhodlána začít nový život v New Yorku, nasedá tedy do auta a jede na východ země. Po cestě vezme mladé stopaře, nakonec však končí zmlácená a okradená v zapadlém městě kdesi na západě. Na základě falešného obvinění se dostává do místního vězení, kde je zcela v moci psychopatického strážce, který ji opět zbije a navíc ji znásilní. Dinah ale strážce zabije a spolu s dalším vězněm Coleym Blakem (Tommy Lee Jones) se vydává na útěk. Šerif se svými pomocníky se dvojici snaží v divoké automobilové honičce dostihnout, a přitom, když se Dinah a Coley pokoušejí uniknout na volnou silnici, se všichni dostávají do průvodu oslavujícího dvousetleté výročí Spojených států amerických. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Než se ocitnout ve vidlákově Jackson County, to si raději rovnou hodit mašli. Hlavní hrdinka má sakra blbej den, který vrcholí zatčením, znásilněním, zabitím a útěkem z vězení s chlapem, o kterým nic neví. A divák se toho taky moc nedozví až do konce filmu. Tihle dva spolu prostě zdrhaj, nevznikne mezi nimi žádné pouto (a to fakt nemyslím jen milostné - ale vůbec žádné). Okolnosti úniku jsou tuctové a bez nápadu, jako bychom se dívali na nějakou policejní rekonstrukci. Hrdiny náhle opustíme uprostřed děje, nedozvíme se, co se stane s hrdinkou. Nezjistíme, jestli pravda vyjde najevo, zlo bude potrestáno, cnost odměněna ... Ten film mi připadá úplně zbytečný. Akorát, že Tommy Lee Jones tehdy disponoval vpravdě mužným charismatem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka měla docela blbej den. Nejdřív načape manžela, jak si doma užívá s milenkou, pak jí chce okrást servírka v restauraci, hipíci jí ukradnou auto, zavřou ji do vězení a nakonec ji ještě v tom vězení znásilní fízl. Jinak mi přišlo, že na tý scéně se znásilněnim si dali opravdu záležet, aby vypadala hodně reálně a brutálně (na filmu se nějak podílel i známej úchyl Roger Corman), ale ten zbytek je takovej lehce odfláknutej. Záběry na jedoucí auta jsou puštěný zrychleně, aby to vypadalo hodně akčně, ale vypadá to akorát blbě, akce je tam celkově dost málo a hlavně se hodně kecá. Jako vyloženě to nenadchne, ale ani neurazí. No a film je samozřejmě zajímavej i kvůli tomu, že tady jednu ze svejch prvních rolí dostal Tommy Lee Jones. ()

Reklama

Delfador 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak se v malém městě všichni znají a co se může stát, když jsou to hajzlové. Dinah Hunterová má nějaké smolné období, nejdřív přijde o auto, které jí ukradne "neškodný pár který, chce jen svézt", potom se dostane do šíleného města, kde ji zavřou do vězení. Tam zabije strážného, co se ji snažil znásilnit a spolu s mladým Tommym utíká pryč. Celkem zajímavý příběh a navíc jsem tu konečně mohl vidět jak vypadal Tommy Lee zamlada, abych mohl posoudit "mladého K" v MiB3. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Drsňák Tommy vs. půvabná smolařka Yvette v akčním drama, které se na první pohled zdá být tuctové, ale je to právě herecký výkon a spojení těchto herců co dává tomuto snimku ten správný šmrc. A ač je to více jak 35 let stará záležitost a všem ubylo vlasů a přibylo šedin, jde to shlednout s klidem a úsměvem na tváři i dnes. 7/10. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jak se to hezky rozjelo, tak to debilně dopadlo. Ústřední dvojice to zahrála víc než dobře, ale děj v druhé polovině byl chabý. Chtělo to víc akce. Ne, jen žvásty o tom, jestli jsou lidé dobří nebo špatní. Jsou totiž hlavně povětšinou debilní. Když něco podobného, tak dám přednost "Útěku do mexika". ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama