Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad veľmi jednoduchý milostný príbeh júlijsko-romeovského formátu, avšak pod touto maskou sa skrývajú pekné myšlienky a šťavnaté dialógy. Páčil sa mi pohľad na život tak ako ho videla Jennifer. A samozrejme, nemôžem zabudnúť ani na fantastický hudobný doprovod, preto veľká spokojnosť. 75/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Civilní, jednoduché, smutné, krásné, příjemné a romantické. Někdo bude nadávat na kýčovost a snahu o dojemnost, ale Love story přináší nejcivilnější romantiku, co jsem zatím viděl a nevydírá ani jinak nenutí diváka k ničemu. Vše je na něm a ten, kdo se nezamiluje do Ali MacGraw a jejich kouzelných hlášek, nemá city. Po dlouhé době jsem si zase jednou příjemně zabrečel... a ten nezapomenutelný hudební motiv ve mě bude vyvolávat pocity ještě pěkných pár let. Francis Lai a jeho zasloužený Oscar. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Láska dává křídla. Řekli si zřejmě tvůrci a připravili, za pomoci střihu a zábavných rejpavých dialogů dvou zamilovaných, přímo zběsilou, energií (však ke konci se vytratí) přetékající romantiku, která zbytečně tento vzájemný cit nepřikrášluje a představuje jej takový jaký je a jaký jen může pro dva mladé a zamilované lidi, na začátku jejich strastiplné cesty dlouhým životem, být. Rozpor otce a syna jen skvěle dokresluje celkové drama, a dojemný, emotivní závěr. Sympatický, krásný pár a přímo dokonalý, hudební doprovod. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Love Story je film, o ktorom som niečo počul, niečo čítal a nikdy ho nevidel. Asi som si za tých 40 rokov od nakrútenia nenašiel naň čas. Videl som ho bez úvodných x minút, pretože sa v TV JOJ asi ponáhľali, aby to mali z krku a film pustili skôr, ako videu zaplo, že má nahrávať. O retrospektívnom úvode som sa teda iba dočítal z niektorých príspevkov. Hudobný motív je úžasný a určite má miesto v nejakej Top Ten. Páčili sa mi tiež brilantné vyjadrenia Jennifer. A to je asi tak všetko. Na romantický film nemali obaja hlavní predstavitelia potrebnú charizmu a keď mám potrebu vidieť príbeh, do ktorého vpadne rakovina, tak je lepšie pustiť si pôvodnú verziu Griffin a Phoenix. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľa som od filmu nečakal, ale rozložil ma. V mnohom pripomenie rovnako kvalitnú kórejskú love story , kde nájdete veľmi mnoho spoločného. Starší rok výroby asi mnohých odradí, ale ja osobne mám pre film iba samú chválu. Od sympatických hercov, cez krásny hudobný motív, až po výborne prepracované postavy, napätý vzťah otca so synom a celkovo nádherný príbeh s výbornými a hlavne uveriteľnými dialógmi. Doják rovnako silný a účinný ako ten kórejský. ibaže tento vznikol o 33 rokov skôr a to si cením. Jeden z najlepších a najsilnejších príbehov o láske aké som videl. A to som toho už videl dosť...100%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Režisér musel producentům přísahat, že s náklady nepůjde nad dva miliony dolarů. (Jirka_Šč)
  • Stejnojmenná kniha vyšla ještě před uvedením filmu do kin. Není však jeho předlohou. Studio si jí objednalo u autora scénáře Ericha Segala, aby se snímek dostal do všeobecného povědomí ještě před kinopremiérou na Valentýna. To se povedlo na výbornou. Z knihy se totiž stal okamžitý bestseller. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama