Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám trochu problém s filmami, kde postavy nedodržujú prírodné zákonitosti a počas sneženia chodia oblečení ako na jar a korčulujú sa vo svetri, v ktorom potom sedia na čokoláde. Nechcem spoilerovať, ale je otázne, kto tu mal potom ochorieť. Love story nie je len milostným príbehom ústrednej dvojice, je to aj milostný príbeh otca a syna, ktorému sa paradoxne otvorí cesta až za dramatických okolností, ktoré pozná až divák, ktorý film videl. Pretože "lásku netreba ospravedlňovať". Je obdivuhodné, že sa dá takýto príbeh natočiť takto "normálne", že film dozrieva v divákovi ešte aj po jeho dopozeraní a že si spomenie napríklad na detaily typu malý uterák v zábere s nápisom láska pri manželskej hádke, pretože aj o tom v neposlednej rade láska je. No a ústredná melódia, k tej asi veľa dodávať netreba. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Love Story som si chcela pozriet hl. kvoli znamej nadhernej hudbe, kt. som poznala a milovala este pred tymto filmom. Ta si zasluzi speci hviezdicku. Je mi luto, ze som sa nedokazala vzit a nejak precitit dej, ich situaciu.. Hoci napr. Ali ako Jenny, ci otec Olivera hrali skvelo... Od zaciatku sa mi to pacilo, no cim dlhsie som to divala, nadsenie ma opustalo.. skoda. Nevtiahli ma do deja. Ale film je rozhodne worth watching. /ako oblubenkyni peknych film. obrazov - sa mi pacili zabery na univerzitu z vonka. Nevim preco.. to len BTW / jo a este 1 postreh.. jaksi mi tento superromantikus pribeh nepasuje do doby, kedy vznikol... to vite, presda ista ..,,revolucia" - uvolnenost vo vybere partnerov a pod. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Je to doják no... hraje na city (za pomocí teskných melodií piána :) a navíc je po dvou minutách jasné jak to bude vypadat. Já jsem na to rád přistoupil a to především díky dvou věcem. Jednak parádních slovník přestřelek zamilovaného párečku a taky přímo nadpozemsky krásné Ali MacGraw. Takle nějak si představuju definici ženské krásy. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kultovní romantické drama, které nestárne ani po padesáti letech. Konečně jsem se k němu dostal a patřičně si jej vychutnal, jakož i jednu z nejkrásnějších filmových melodií, kterou si pouštím i při psaní tohoto komentáře. Musím zase vyrukovat s astrologií jako správný blázen do znamení. Ta obrovská chemie, jež lze mezi Olieverem a Jennifer cítit z každé společné scény, vyplývá z toho, že oba herci jsou narozeni ve znamení Berana a které jiné znamení dokáže tak vroucně, bezmezně, šíleně a divoce milovat, než Beran :-D Tím raději končím, protože to má i své odvrácené stránky... Krásný film, jenž si zaslouží své místo na piedestalu romantických příběhů. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem ohrany scenar, bohaty kluk se na studiich zamiluje do chude holky a milionar papa je proti... Navic, uz od zacatku je divakovi predlozeno, jak to cele dopadne. Presto tehle Love story clovek uveri, ze onen mlady par se do sebe skutecne zamiloval. Vyborne herecke vykony, krasna hudba. Po delsi dobe ze me filmovi tvurci zase dostali slzu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Scény s osamělým Oliverem, bloudícím skrze zasněžený New York, byly dotáčeny až v době, když již většina filmu byla hotova. Produkce byla takřka bez peněz a neměla potřebné prostředky pro získání opětovné povolení natáčet v NY. Takže tyto scény se natáčely načerno za přispění pouze toho nejnutnějšího štábu a herce Ryana O'Neala. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama