Reklama

Reklama

Stará dáma a holubi

  • Kanada La Vielle Dame et les pigeons (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Kanada / Francie / Velká Británie, 1997, 21 min

Obsahy(1)

Unavený pařížský četník přežívá na pokraji chudoby a stravuje se především z odpadků odhozených turisty. Jednoho dne však spatří starou dámu, kterak usilovně krmí velký počet holubů. Ve vlastním zoufalství utkví mu v hlavě bizarní myšlenka. V přestrojení za ptáka, vlastně jen v obří holubí hlavě, dochází ke stařence pravidelně na návštěvy a nechává se od ní vykrmovat. Postupně však začíná ztrácet kontrolu nad svojí vlastní identitou... (Richie666)

(více)

Recenze (37)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé retro, z ktorého melancholická atmosféra starých, farebných uličiek Paríža za doprovadu šanzónovej heligónky priam srší. Aj keby sa tam nič viac nedialo (nehrozí), tak na podobné obrázky mám jednoducho slabosť. A ako malý bonus rovnítko medzi amíkmi a holubmi. Sú tuční, otravní je ich všade ako maku a nie je z nich úžitku :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tady mi Chomet sedl celkem hodně. Ty Američany tam sice nacpal hrozně na sílu (a to mám vtipy na účet USA rád), ale jinak mu ten bizarně-groteskní příběh funguje slušně, nehraje si na víc než může zvládnout, má podmanivou atmosféru, zajímavé nápady (a dokonce i jednu skvělou snovou scénu) i dobrou gradaci děje, bavil mě... Víc od toho není potřeba. 4* ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vrkůů... Dělat si srandu z američanů je tak snadné, ale nemůžu si pomoct, sem se to moc nehodí, už jen proto, že angličtina na začátku i konci je... Nehodící se, jedna z minima (ne-li jediná) věc, která mi na téhle holubovizované záležitosti vadila, ona má všechno, co Chomet dovedl k dokonalosti u svých celovečerních filmů v podobě Tria a Iluzionisty - nádhernou animaci, melancholickou atmosféru, minimum dialogů a úžasnou zvířenu, které rozjuchaná zvířádka made by Disney nesahají ani po kotníky. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Za těch třináct let se holubí manýry po světě nebezpečně rozšířily. Rozhodně nebude milé, až dorazí kočky... Četník se postupně stává lidským holubem ("Hej, ten Amsterdam je pěknej! - To je Paříž.") a proměna jeho osobnosti jen dotvrzuje, jak jsou podobní lidé mimo (paralela s mimózností Američanů a postupným degenerováním protagonistovy mysli). ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Skvělá groteska, která nezvykle demontuje pařížskou idylku (nic proti, madmoiselle, stále vás mám rád) a už vlastně za tohle si zasluhuje ocenění. Dílko ale nenabízí jen tohle, líbilo se mi také experimentování s humornými chvilkami u hororově laděných scén (kdyby podobně vypadaly argentovky, nezlobil bych se :-)). Chomet si tedy u mě napravil po nepovedeném Triu z Belleville reputaci, ovšem opět nechápu, proč musel opět karikovat zámořskou společnost stylem, jaký mi neseděl u jeho celovečerního debutu. Ale i tak stále dobrá úroveň. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Rodina amerických turistů, která se objevuje na začátku tohoto snímku, se objeví i v Chometově celovečerním debutu Trio z Belleville. (DaViD´82)

Reklama

Reklama