Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku válečných let vzniklo ve studiích Warner Bros. špičkové špionážní drama, ve kterém exceluje démonický BORIS KARLOFF (FRANKENSTEIN, ZJIZVENÁ TVÁŘ). Píše se rok 1940 a mezi Velkou Británií a Německem probíhají krvavé boje. Hitler se nehodlá smířit s tím, že by si Anglii nepodrobil, a snaží se na Ostrovy proniknout všemi možnými způsoby. Důležitou roli přitom hrají profesionální špióni, kterým v této zóně vévodí jistý Strendler. Nedostižný agent se nechal zaměstnat jako sluha v domě člena britské vlády, aby odtud posílal důležité informace do nacistického Německa. A i když ve vzduchu zuří jedna bitva za druhou, právě uvnitř domu se dějí věci, které mohou zvrátit běh dějin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ukecaná, ale odsýpajúca jednohubka s tvárou seriózneho špionážneho thrilleru. Na jej docenenie je treba mať rád atmosféru obrazu a zvuku čb klasiky, vedieť vnímať ju s nadhľadom, chcieť si vychutnať Karloffove herectvo, a hlavne byť pozorný, pretože film stavia na svojej prekombinovanosti. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

My ty englender prazatá sničíme, jako še sem frankensteinovo kulchavé monstchrum. Ale vážně, kromě pár zdařilých lží, které různé postavy sem tam použijí, je Skrytý nepřítel zoufale nevěrohodný, plochý a bezatmosférický film. Silná *. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než dobrá špionážní podívaná s perfektní atmosférou a správně záludným scénářem, který obzvlášť ke konci otazníky a zvraty jen hýří. Boris Karloff je místy až obdivuhodně slizký a zdálo se mi, že se jeho postavou inspiroval Quentin Tarantino, když psal postavu Samuela L. Jacksona pro Nespoutaného Djanga. Chválím i válečné vsuvky, úvodní letecký souboj vypadá opravdu perfektně a nálet bombardérů na muniční sklady skoro bere dech (perfektní práce s miniaturami, které téměř nelze odhalit).__P.S. Oficiální text distributora je opět blábol (a navíc se spoilerem), neboť děj se odehrává v první světové válce. Inu Řitka video, co se dá dělat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ten obsah to je zas něco. Vážně by mě docela zajímalo, jestli někdo z těch co se starali o vydání tohohle filmu ho vůbec viděli, ale pochybuju, jinak by tam nemohli psát takový kraviny. Film samotný je docela zajímavě rozehraný špionážní drama který si pohrává z divákem tím, že sází jeden zvrat za druhým a ničím si nemůžete být jistí. Naštěstí jsem se v tom docela chytal a tak nějak jsem zhruba věděl kdo je kdo. Ke konci už je to opravdu hodně o pozornosti jinak vám prostě některý souvislosti uniknou a jste v hajzlu. Není to žádná extra bomba, ale díky atraktivnímu ději, slušnýmu tahu na branku a velice příjemné stopáži se to určitě vyplatí zkouknout. Hlavně závěrečná scéna je celkem působivá a nápaditě natočená.65% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušná špionážní podívaná s vynikajícími hereckými výkony a několika zdařilými, napínavými scénami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice nudný snímek, kde si Boris Karloff hraje ještě s pár lidmi na špiony. Ještě, že je ten film tak krátký, jelikož bych to nic nedělání co se ve filmu odehrává už další minuty nevydržel. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nudný špionážní film, který by byl zcela zapomenut nebýt Borise Karloffa. Ten sice potěší v jakémkoliv filmu, ale na druhou stranu jeho postava není bůhvíjak zajímavá a celé to zachránit nemůže. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Špionážna srandička, koncepčne vybalansovaná divadelnými dialógmi a nevýrazným nadhľadom prezentovaných postáv. Hlavný hrdina je asi taký Bond, ako šialený Lugosi s plášťom. Tvorivosť a vývin deja trošičku pripomína Hitchcockovu metodiku (ako trebárs THE MAN WHO KNEW TOO MUCH 1934), ale celkové vyznenie je podkopávané slabým režijným citom. Keď to nejde hĺbkovito, mohol to autor predsa len skúsiť dajakými akčnými scénkami, ktoré by to (na dnešnú dobu) správne odľahčili a (pre tamojšie publikum) zdvihli adrenalínové chúťky. Áno, mierne sa to zhustí, ale je to tak nevierohodné, až hrôza. Keďže si navyše treba strážiť rozpočet a utrácať len v okatom štúdiu za každú cenu, neuspokojí to ani jednu, ani druhú skupinu fanúšikov. Bohužiaľ. ()

vok 

všechny recenze uživatele

Chci upozornit na hrubou chybu v upoutávce,kde je údaj o tom, že příběh se odehrává během 2.světové války. Bombardující vzducholodi by v této době působily komicky,navíc uniformy a další realie ukazují,že šlo o stori z první světové války s jasným bohulibým záměrem, pozvednout strádajícím Britům morálku v době letecké války o Anglii,kdy byl tento film natočen. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Svetoznamy golfista Boris Becker v roli na festivalu masters - asi podobne nesmyslne je splacana obalka spionskeho filmu z 1.svetove valky, ktery drzi nad vodou jenom BK svym vyrazem poker face a ryhou na tvari a ja opet velebim tlacitko FORWARD... ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Toho záměrného matení diváka je v závěru už snad i příliš, ale v podstatě celý film stojí tak nějak právě na tom. 60%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Oldschoolový špionážny triler v hlavnej úlohe s charizmatickým Karloff je v pohode sledovateľný aj dnes. Dopláca však na prekombinovanú zápletku, ktorá je síce čitateľná, ale len málo vierohodná. Údajný nemecký tajný agent (počas 1. svetovej vojny) sa vydáva za anglického tajného agenta, aby sa v závere z neho vykľul naozaj nemecký agent. Aby toho nebolo málo, Angličanka žijúca v Nemecku je najatá ako nemecký tajný agent, hoci je v skutočnosti anglickým agentom a vzájomne s nemeckým agentom sa preskúšavajú. Super je ale špionážna atmsoféra a fakt, že nuda nehrozí, čo je zapríčinené aj kratšou stopážou. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Kvalitní špionážní film, Boris Karloff je v roli špiona velmi přesvědčivý, snad jen by to chtělo trochu delší stopáž. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Karloff stále dobrý:-) Konečne som mohol naplno doceniť jeho výnimočné herecké kvality mimo hororový žáner. Inteligentný herec, ktorý je skôr známy ako Monster z Frankensteina! ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Hodně rozvláčný špionážní film z období 1.sv války, u kterého mě nenadchnul ani příběh, ani herecký výkon výtečného Borise Karlofa. Je to ale spíš moje chyba, neboť filmy o špionech mě nikdy moc nebraly. Pro mě tedy zůstává mnohem lepší alternativa film X27 s vynikající a charismatickou Marlene Dietrich. ()

monty.cl 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku slušné špionážní válečné drama. Je to jen hodˇku dlouhý, takže se to dá v pohodě, Boris Karloff je pořád dobrej...60% ()

Branicky 

všechny recenze uživatele

Dosti nudné a nezáživné, některé momenty momenty až komické. Filmem prosvítá snaha o podpoření britské morálky a tlumočí dobové názory na Němce. ()

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh a skvělý scénář v tomto filmu, který je osvěžujícím filmem "pro pamětníky". Mnoho chytrých zvratů, napětí a hlavně perfektní herecký výkon Borise Karloffa film povýšili na možná nejlepší špionážní drama, které jsem viděl. Když k tomu přidáme reálné válečné záběry bombardování továren a mostů jako důsledek Strendlerovy činnosti nebo dechberoucí (když si uvědomíte že to nejsou triky) vzdušný souboj anglického pilota proti třem německým stíhačům. Pár procent srážím za krátký závěrečný moralistický monolog.90% ()

Reklama

Reklama