Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stará anglická legenda o chudém chlapci, který se stal starostou města Londýna, posloužila jako předloha k pohádkovému zpracování. Sirotek Dick Whittington nedostal do vínku nic míň a nic víc než poctivost, pracovitost, upřímnost, smysl pro čest a spravedlnost. Tyto vlastnosti a trocha štěstí mu dopomohou k tomu, že se stane váženým a bohatým mladým mužem i milujícím manželem. A tak si tenhle mile staromódní příběh, v němž slušnost, píle a vlastní přičinění vedou k dosažení úspěchu a životního naplnění, uchovává až po dnešní časy sympatickou a potřebnou aktuálnost. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak hlavní hrdina bečí, že má furt smůlu, ale když má čekat posla který jej má přivést na loď tak jde v poklidu spát. Tolik toužil po cestování, ale v klidu si usne. No, dobrá, stejně jsem si nebyl jist zda sleduji pravdivý příběh či pohádku. Mluvící kočka tam toho moc nenamluvila, takže čert ví co to bylo. Byla to nuda a kromě Zilvara s chudobince tu nikdo nezaujal. A poučení na závěr, ten kdo je bohatý a má majetek, toho je třeba ctít. To říká na konci příběhu otec Alice. Tvl. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro kočkomily, starší děti nebo děti se čtenářskou zkušeností! Mně se to líbí. Nevím, jestli to děti bude bavit, možná, že se tu spíš zastaví dospělí... Řemeslně bravurně udělané, výborné herecké výkony. Dobrý výběr lokací a kulis, které skutečně evokují starý Londýn a nikoli českou Lhotu - taktéž i Hlaváčová a Merunková tu nebyly za žádné krasavice v chudých, ale čistých šatech, ale pěkně špinavé, neupravené dračice (skvělé!). Možná to chtělo trochu víc vtipu, ale v Anglii Charlense Dickense a Marka Twaina asi moc legrace pro děti nebylo. Pohádku budu pouštět našim kočkám, jelikož se miciny vždycky aspoň na chvíli vyděsí, že je chceme poslat pryč, a jsou hodné. Jen škoda, že tenhle příběh nefunguje v lidském životě pokaždé... ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

To je snad nejnudnější pohádka, kterou jsem kdy viděl. Teda pokud se dá považovat za pohádku staromódní příběh ze viktoriánské Anglie, který by jako z pera Charlese Dickense vypadl. Jediné pohádkové, je tam snad jen ta mluvící kočka, která mi přišla hodně zfetovaná. Vždyť ona se hýbala jen, když si šla pro žrádlo. Když ji ti kluci chtěli utopit, tak vypadala jako už dávno mrtvá. Kromě toho se tam takřka nic neděje. Spíš se tam jen kecá a nejhorší je to temné vyobrazení. Pohádky by měly být barevné, ale tohle je takové celé šedo-hnědé... no prostě viktoriánská doba se vším všudy... [323. hodnocení, 15. komentář, 60%] ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vy jste čím dál vousatější, kapitáne !!" ;) Tak jsem si přece jen nevšiml jen já, jak vlastně v každé pohádce Vlasta Janečková svého bývalého manžela Petra Štěpánka vyzdobila nějakým pořádným knírem !! ;) Co na to Freud ?? To by jistě stálo za nějaký psychologický rozbor..;) Nicméně Dick(ens) by byl jistě spokojen.. Janečková totiž přišla s výborně zahranou i obsazenou záležitostí, z níž ta dickensovská atmosféra přímo čiší.. A ten Eduard Cupák jako vypravěč, byť jen prostřednictvím voiceoveru, to je prostě lahůdka !! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Téhle pohádce jsem se dlouho vyhýbal a bylo to chyba. Ačkoli to nemá vůbec žádné tempo, vystupuje tam šíleně slizký kočičkový děda Lubor Tokoš s otřesným oslovením hlavního hrdiny "miláčku" a vlastně to nemá pořádně zápornou postavu, je to nesmírně mile pohádkové, herecké projevy jsou na úrovni a celé to má neskutečně pozitivní vyznění. Sice tak dlouhé stmívačky jsem v pohádce už hodně dlouho neviděl, ale krásný Hradec nad Moravicí jako Londýn mi to vynahradil. A stejně tak i fešná Hana Ševčíková. Jedna z těch nejlepších porevolučních televizních pohádek. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Pohádka se natáčela v Hradci nad Moravicí. (M.B)

Reklama

Reklama