Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o podivném nepořádku v jednom království, o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné vzpouře proti omezenosti, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono „kolečko navíc“, které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině. Titulní role prince Ludvíka byla svěřena Vladimíru Dlouhému, krále si zahrál Vladimír Brabec. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Pohádková studie coup d'état, ze které čpí ultrarané devadesátky podtržené všemi těmi Pomejemi, Bočanovými a Trávníčky, ve které se nejlépe pitvoří předseda dvorské rady Donutil. Veskrze naivní, nedotažené... těžko vidět pohádku, spíše nastrčené lidi v kostýmech před kamerou na zámečku. Přiblblé, až vlastně místy roztomilé. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní pohádka je na velmi pěkné tři hvězdičky, jenže to by nesměl hrát prince Ludvíka Vladimír Dlouhý, ta čtvrtá ode mne je právě jemu, posílám do hereckého nebe.. Pravdou je, že princ to tady neměl vůbec jednoduché, nevlastní otec je holt nevlastní a ta vypečená cháska v čele s Miroslavem Donutilem zábavná, u mě spokojenost.. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hamletovsky působící princ Ludvík, moudrý a rozvážný, genetika tu předvedla zvláštní skok, ale řekněme, že byl laskavý po mamince (královna bezesporu laskavá byla) a chytrý po tatínkovi, kterého jsme neměli příležitost kritizovat, protože už byl živý jen ve vzpomínkách. Třicet případů krále Ruprechta zahrnovalo to, že z prvního manželství měl děti mladší, než to právě narozené z druhého (rozumějte, oženil se jako vdovec a pak se mu zjevně narodily děti z prvního manželství), jeho rádci kuli pikle, jak tak rádci obvykle kují, Svatopluk Skopal předvedl, že umí i záporáky, i když já ho mám raději jako klaďase. Oproti tomu třeba takový admirál Trávníček nezklamal, od jeho nablblé figury už jsem jen čekala, že zapěje do-re-mi. Celá ta poslední třetina pohádky byla tak nějak samoúčelně a ne příliš podařeně naroubovaná na tu mnohem lepší první část, ale za princovatého prince, princeznovitou princeznu (není myšlena Nelinka Terezy Brodské) a příjemnou atmosféru dávám čtyři a o mých kolečkách, či jiném zahradním náčiní, navíc, si myslete, co chcete. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

konečně zase jedna celkem vkusná a vtipná pohádka. Velmi mnoho zde dělá zdařilé obsazení i těch menších rolí (předsedovi rádcové, vyjídač, "admirál" a zdálo se mi to, nebo mezi nápadníky se zakmitnul i Tomáš Hanák??), ale trefní jsou i ti důležití, třebas neschopná a slabošská královna nebo zprvu nesnesitelná a pak aspoň trochu napravená princezna. Pomeje svého buranovitého prince nemusí hrát, stačí mu jím jen být. Ale nad vším kraluje Vl. Dlouhý jako hamletoidní princ Ludvík, pohrávající si se svým kolečkem navíc. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má poněkud o kolečko víc, protože občas postrádala logiku. Nakonec se samozřejmě vše k dobrému obrátí, chytrý princ se ujma vlády a zbaví se nejen svých sourozenců, ale i krále a své matky a také nepříliš loajálního dvorního rady, jako bonus si ještě samozřejmě vezme za ženu princeznu, která se na jeho dvoře objevila původně jako služka piráta, ke kterému se přidal princův bratr a kterému princova sestra porodila dvojčata. Toto vyvrcholení filmu jen dorazilo žalostný scénář. Jedním z kladů této pohádky byly herecké výkony a navíc krásná Mahulena Bočanová, která se bohužel objeví až ke konci filmu. Některé věci tam ovšem seděly, například princ Rupík byl pro Jiřího Pomeje role ušitá přímo na míru, on toho tupého kolohnáta ani nemusel hrát, protože on snad takový opravdu byl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama