Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

sharky 

všechny recenze uživatele

Promě největší filmové zklamání roku 2005, těšil jsem se jako blázen na komedii alá Stiller kde má konečně Will Ferrell (Mugatu ze Zoolandera, Velkej Erl ze Starksy a Hutch) hlavní roli, ale já se ani jednou nezasmál, ba co hůř, nudil jsme se a přišlo mi to trapné. Řekl bych, že hlavním nedostatkem tohodle filmu je chybějící chemie mezi hlavními představiteli, to co dělá stillera a owena wilsona tak skvělou dvojkou tu prostě chybí, možná kdyby scénář zůstal na vlas stejný a hlavní čtyřku hráli s Ferrelem Stiller, Owen Wilson a Vince Vaughn (a hlavní ženskou roli Christine Taylor-Stillerová) byla by to další kultovní komedie za 5* ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zprávař 1. Pán Rón Burgundýýý, ten má půůl kundýýý, prdel je však celičkááá, kouká mu z ni větvičkááá. No. Cirka stejně infantilní, jako komentovaný snímek. Ferrell má specifický smysl pro absurditu i trapno, to se mu nedá upírat. Po třinácti letech je humor již notně vyčichlý, přesto se to dá dokoukat bez zbytečného týrání lymfatických uzlin. Zprávař 2. V prvním filmu se cinklo o notu emancipace genderové, ve druhém emancipace etnické. A v podání Carella snad i mezidruhové. Ostatně právě jeho postava dostala podstatně více prostoru, protože počiny chlapíka se středně těžkou mentální subnormalitou potěší celé zhulené publikum. Osobně bych vypíchl nové pojmy, které mi Will přidal do slovníku. Jeskynní kuře a nebo pouliční kuře - jiné hodnocení žranců od rákose už ode mě blízcí asi neuslyší. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jo jo, není to až takový zázrak, ale ty vtipy, které tu jsou, tak u těch jsem se opravdu zasmál. Spousta známých tváří se zde jenom mihne, ale i tak je jejich vystoupení excelentní. Jenom si budete říkat, sakryš, odkud já ho jen znám?:-) Je to ztřeštěná komedie, nad kterou netřeba přemýšlet. Zajímavosti: Jako zázrakem nepřišel nikdo při hromadné bitce televizních štábů k újmě na zdraví. Teda až na toho, co to schytal trojzubcem. / Ronovo příjmení muselo být trochu pozměněno. Především pro českého diváka nezní název Příběh Rona Burkundyho nejlíp. :-) 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Máte naprosto dechberoucí hýždě. Myslím, že jsou dobrý. Musím se s nimi spřátelit." Tuhle frázi musím někdy vyzkoušet. Ostatně jako i další Ferrellovy balící repliky. Jinak film je prostě castingový koncert. Některé vtípky jsou na pokraji trapnosti, jiné ale naprosto zabíjí. "Vyser si voko, San Diego." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ujde to... což je vzhledem k mé nelásce k Willu Ferrellovi vlastně docela úspěch (já jeho osobu a hlavně jeho gagy vážně nemám rád... kromě jeho civilní role ve skvělém Stranger Than Fiction). Většinu filmu balancuje na hraně zábavnosti, lehce se vkrádající nudy a mírné trapnosti, ale nikdy naštěstí nepřepadne úplně na temnou stranu síly. Scény s odkopnutím psa a bitkou zprávařů jsou ovšem geniální, wtz. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Při rvačce na ulici je 23 lidí. (spiderpig)
  • Ronova poznávací značka je "IM #1" (I´m number one - Jsem jednička). (DaViD´82)
  • První nástřel scénáře pojednával o letadle plném zprávařů, které se srazí s jiným letadlem a následně nouzově přistane v horách. Zjístí se, že druhé letadlo bylo plné opic a výbavy pro bojová umění. To vedlo k souboji ke kanibalismu dohnaných zprávařů s po zuby ozbrojenými opicemi. (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama