Reklama

Reklama

Zprávař: Příběh Rona Burgundyho

  • USA Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechová Ferrellovka zasazená do prostředí legendární americké novinářské mašinérie. Jak už to tak ve Státech bývá, humor je určen spíše pro střední a nižší inteligenční třídy. Na druhou stranu zde ale dobře funguje obsazení hlavních rolí a příběh je podle mého názoru hezky vystavěn. Díky tomu jsem během projekce relativně dobře bavil. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to byla silenost, Ferrell snad musel bejt nadopovanej. Takle se maj tocit komedie, ktery pobavi jak maly, tak dospely, bez nechutnosti, zato s vynikajicima a originalnima napadama. Jen by me zajimalo, jak moc to vychazi ze skutecnosti. Dej filmu je sice docela jednoduchej, ale je to tak narvany vtipama, ze uz to snad vic neslo a par scen jsem jeste dlouho rozdejchaval. Samozrejme vsemu vevodi Ferrell, ale i ostatni stoji za povsimnuti. Hlavne Steve Carell v roli vymastenyho moderatora pocasi, Jack Black jako motorkar (mimochodem jedna z nej scen filmu) a pak Ben Stiller coby spanelskej moderator (jejich bitka je taky jedna z nej scen). Proste si nemuzu pomoct a musim dat 5*, takle jsem se uz dlouho nenasmal. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell ako Ron Burgundy, obľúbený hlásateľ hlavného spravodajstva ktorý prečíta hocičo z čítačky a jeho tým spravodajcov (najznámejší Steve Carell) sa musia pripraviť na príchod novej ctižiadostivej hlásateľky v podaní Christini Applegate. Hlavné spravodajstvo je tvorené veľmi schopnými komikmi ako sú ešte tí dvaja z „40 Years Old Wirgin“ (Carell a jeho kamoš, čo mu požičal svoju zbierku porna) a ten jeden z „Thank You For Smoking“ (hovorca pre zbrojársky priemysel). I keď všetci sa správajú ako s IQ 48 je to veľmi slušná komédia. Niektoré vtipy síce vyznievajú do prázdna no pár situácií je tu ozaj na popukanie, hlavne keď dôjde na konfrontácie Ferrell vs. Applegate. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V 70.letech byl jedním z nejpopulárnějších povolání tzv. zprávař. A tím nejlepším ze všech byl Ron Burgundy. Ženská emancipace však nezadržitelně vtrhla i na Ronovo pracoviště. Zprávařská legenda se tak musí poprat nejen s osukněnou konkurencí, vlastním chtíčem a hrou na flétnu, ale i s vlastním egem. Vydařená komedie Willa Ferrella v mnohém překonává filmy dvojice Stiler-Wilson. Neobsahuje sice žádnou scénu, u které bych se tak nasmál tolik jako třeba u „opičího tance“ kolem počítače ze Zoolendera, na druhou stranu se však jedná o kompaktní film, který není „pouhým“ slepencem vydařených vtipů. Tím samozřejmě nenaznačuji, že by Anchorman sledoval jiný cíl než pobavit diváka – on se snaží, ale mnohem kultivovanější, řekl bych až sofistikovanější formou. Což je opět trochu zavádějící – není to žádná komedie pro intelektuály. Je to prostě další vydařená jízda od fratpacku, a jediná možnost jak k ní napsat něco jiného než „opět skvělé“, je hledání drobných nuancí, rozdílů mezi jednotlivými autory. Tedy, Ferrell tu působí jako tak trochu jako Chevy Chase v nejlepších letech – nejen stylem humoru, ale on tak skutečně vypadá! Christina Applegate mu skvěle sekunduje, ale, přiznejme si, že tu hraje druhé housle Nádherně vybraný je i Burgundyho zprávařský tým. Tak uhozenou skupinu lidí jsem ve filmu snad ještě neviděl (napadají mě jen Trierovi Idioti:-) Pokud se chcete kvalitně bavit, Anchorman je jasná volba. A pozor – zkrátka nepřijdou ani příznivci Jethro Tull! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Od komédie, kde sa hlavný hrdina volá Ron Burgundy som čakal trochu viac. Na tomto filme mi vadila jedna vec. Po geniálnom Zoolanderovi som čakal ďalšiu absurdnú komédiu, v ktorej sa smejem každú chvíľu. Bohužiaľ dostal som miestami nudnú a aj trápnu komédiu. Neviem, ale vtip ako "prepáčte, ale mám masívnu erekciu" mi príde ako ukradnutý z nového "hitu" Rob Debil Schneider (to že som slovo Debil nedal do úvodzoviek nie je preklep). Pravdaže je tu mnoho inteligentného humoru (hra na flaute, záver, moja obĺúbená scéna - rozhovor moderátorov v štúdiu počas bežiacich záverečných titulkoch), ale tie stupídne blbosti to ničia. Škoda, mohla to byť pecka. Ak by sa toho ujal Ben Stiller asi by to aj bola. Každopádne Ferrel je vo svojej role úžasný a tento film vám odporúčam, ale nezbavím sa dojmu, že to mohlo byť oveľa lepšie ... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Ronova poznávací značka je "IM #1" (I´m number one - Jsem jednička). (DaViD´82)
  • Původně měl být producentem Paul Thomas Anderson. (spiderpig)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama