Reklama

Reklama

Zprávař: Příběh Rona Burgundyho

  • USA Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako celok ma to síce nenadchlo tak ako napr. Ľadovo ostrí alebo Benga v záloze s Willom Ferrellom v hlavnej úlohe, no hlášok a rôznych bláznivých scén hraničiacich až s absurdným humorom tu bolo i tak dosť. Príjemná a nenáročná zábava, ktorá ma ani chvíľu nenudila. Lepší priemer. 65/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to byla silenost, Ferrell snad musel bejt nadopovanej. Takle se maj tocit komedie, ktery pobavi jak maly, tak dospely, bez nechutnosti, zato s vynikajicima a originalnima napadama. Jen by me zajimalo, jak moc to vychazi ze skutecnosti. Dej filmu je sice docela jednoduchej, ale je to tak narvany vtipama, ze uz to snad vic neslo a par scen jsem jeste dlouho rozdejchaval. Samozrejme vsemu vevodi Ferrell, ale i ostatni stoji za povsimnuti. Hlavne Steve Carell v roli vymastenyho moderatora pocasi, Jack Black jako motorkar (mimochodem jedna z nej scen filmu) a pak Ben Stiller coby spanelskej moderator (jejich bitka je taky jedna z nej scen). Proste si nemuzu pomoct a musim dat 5*, takle jsem se uz dlouho nenasmal. ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne vtipná komédia, ktorá je miestami tak trápna až je vtipná. Will je geniálni komik a zvyšok spravodajskému týmu, mu skvelo sekundujú. Výborný námet, scenár a herci. Už sa teším na dvojku. PS: Vedeli ste že San Diego, objavili Nemci v roku 1904 a v nemčine to znamená veľrybia vagína?! Tržby filmu Tu ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vždy, když se objevila zpravodajská relace, nemohl jsem si pomoci a vždy mi před očima běžela některá ze scének "Weird Newscasters" z pořadu "Whose Line Is It Anyway?". Zprávař sice není ani zdaleka tak vtipný, ale zasmál jsem se dostatečně. Will Ferrell patří jako vždy k tomu nejlepšímu "Vypadám skvěle. Myslím že opravdu skvěle. Hej všichni, pojďte se podívat jak skvěle vypadám!", ale tentokráte mu natřel prdel Steve Carell "-Kde jsi vzal ten ruční granát? -Nevím", a to na celé čáře. Pár cameo roliček už pak jen vyplňuje zbylé místo v příběh postrádajícím filmu. Fuck you, San Diego.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslíš, že ma zatknú?“ – „Hodil si do chlapa vidly. Radšej sa pár týždňov neukazuj.“ Frat Pack v plnej poľnej (prím hrajú Will Ferrell a Steve Carell, ale mihnú sa aj kamoši Stiller a Wilson), natrieskaný zamilovania hodnými postavičkami (Danny Trejo ako dobrý barman). Na tomto filme (ponúkajúcom provokatívne fascinujúcu otázku, či medvede cítia menštruáciu) sa mi páčilo, že tvorcovia so smrteľne vážnou tvárou a za nemalý peniaz (dobová atmosféra „času, kedy mohli správy hlásiť len muži“) vytvorili komediálny svet, v ktorom pes (vlastne je to skôr „malý Budha s chlpmi“) komunikuje s Pánom medveďov, kde sa po kancelárii prechádza muž s OBROVSKOU erekciou a kde sa URČITE nedozviete, ako vznikol názov mesta Los Angeles. Tiež sa mi ukrutne páčilo, že v tejto úlohe geniálny Ferrell na seba síce extrémne strháva pozornosť (scéna v telefónnej búdke, hra na flautu), pritom ale má cit pre tímovú prácu. Takže priestor dostávajú aj jeho kolegovia v čele so šéfom, telefonicky sa ospravedlňujúcim riaditeľke školy za synove neadekvátne správanie („Sestra predstavená, kto si v puberte nepozeral porno, ha-ha-ha? Aha. Vy. No. Hm. Vlastne máte pravdu.“). Snímka je natrieskaná dobrou náladou, nezabudnuteľnými scénami (pesnička na tému "Čo je to láska, Ron?", pouličná masakra) a úžasnou „nadradenosťou nad ženami“, ktorá podľa mňa viac rozosmeje ženy, než mužov. Pretože ten šovinistický alfa samec Will ich má rád a v minulom živote bol jednou z nich. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Mexický restaurant, který navštíví Veronica se jmenuje "Escupimos en su Alimento". Což ve španělštině znamená "Pliveme do vašeho jídla". (DaViD´82)
  • Ronova poznávací značka je "IM #1" (I´m number one - Jsem jednička). (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama