Reklama

Reklama

Zátoka ticha

Trailer

Obsahy(1)

Sam nemůže zapomenout na den, kdy byl zbit ve škole třídním rváčem Georgem. Ani jeho starší bratr Rocky nechce, aby zapomněl. Společně se svými nejlepšími kamarády Rocky naplánuje pro George nevinný vtípek s lekcí pokory. Plán se však tragicky zvrtne a všichni musí projít skutečnou lekcí o nesení odpovědnosti za své činy. Snímek o přátelství, toleranci a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Linkyc 

všechny recenze uživatele

Film o chlapci, který byl i přes všechna svá omezení a povrchní hloupost schopný stát se kamarádem pro ostatní vrstevníky, ale nikdo mu nedal šanci vyslechnout si jeho příběh. Proto se snaží zachytit svůj koloběh života na video-kameru. Velice depresivní a zimomřivá atmosféra doplněná skvělýmí výkony mladých herců. S pocitem viny se nedá žít po zbytek života. Tento příběh se mohl a může stát komukoliv z nás. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě docela dostalo.. Velmi jednoduchý příběh, který pomalu spěje ke svému konci.. Byla by zde docela zajímavá otázka, jaké tresty a zda vůbec by za to ty děti mohly dostat vzhledem ke všem okolnostem... Takovýhle příběh dokáže napsat život sám.. Do toho ta nevtíravá a lecos naznačující hudba.. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který je hodně zvláštní..Pomalý začátek, který až po dobré půlce graduje do určité situace, z které už není návratu. Mladí herci - stokrát omýlané téma k tomuto snímku-také mě velice potěšili. Klan Culkinů není nutné připomínat a že Rory je dalším z jejich rodiny, kterému bylo přáno do vínku, o tom není pochyb. Více jsem si ale všimla psychické proměny mladé Millie, která do dané situace byla připletena zcela náhodou. Její projev při pohledu na něklik chlapců, kteří přemýšlí nad tím, co udělat s mrtvým tělem, je ukázkou toho, že se v ní něco najednou změnilo. Pokud by snímek dostal větší prostor k vyjádření, byl by z toho podle mého názoru silný psychologický film, který na hrstce mladých lidí ukáže, jak se jejich život dokáže zcela obrátit kvůli vykonání určitého skutku. Ale na určitou stranu jsem zase ráda, že film končí tak, jak končí..Je také možné, že by z delšího natahování vznikl pouze rozbředlý film s nicneříkajícím koncem. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Už vynikajicí casting mladých herců ( ti se rozhodně neztratí ) dělá hodně. Velmi přirození, pohodově napsané dialogy. Tenhle film jsem si půjčil hlavně proto, že na přebalu DVD se psalo :"Navazuje na filmy jako Vysvobození Johna Boormana" ( Roger Ebert ). A je to tak. Motivy viny s vědomí jsou tu velmi důležité. Snímku hodně pomáhá zvláštní poklidná a poetická nálada vytvářená hudbou a záběry kamery jedné z postav ( a odvádí pozornost od toho, že děje tu moc není ). Je dobře, že se tenhle film na Sundance festivalu neztratil. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný snímek o tom, jak se může zvrtnout nevinná hra a dětská pomsta. Parta školáků uspořádá fiktivní oslavu narozenin, na kterou pozvou obézního George, který má pověst mentálně zaostalého rváče, aby se mu pomstili a dali mu za vyučenou. Původní plán se však shodou okolností zvrtne ve smutnou událost, která změní všem zúčastněným životy. Opravdu jsem se bavil a musím uznat, že ponurá atmosféra by se dala krájet. Neustálé napětí, které viselo ve vzduchu, umocňoval věk herců, kteří odvedli neskutečně skvělou práci. I délka filmu byla vcelku přiměřená a tak je tento svěží snímek s temným dějem opravdu skvělou volbou a já jen vřele doporučuji. 80% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama