Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mallorka uprostřed horkého léta. Pláže jsou plné turistů a moře je azurově modré kam jen oko dohlédne. Prázdninová idyla je však ohrožena, protože z hlubin se k pobřeží blíží obrovské nebezpečí v podobě, kterou člověk nezahlédl už miliony let - dvacetimetrový pravěký žralok Megalodon. Když se ve vodách u pobřežního městečka Baleareninsel stále častěji začínají beze stopy ztrácet sportovní potápěči i lidé, kteří si vyjeli na moře dál od břehu. všichni předpokládají, že se stali obětí žraloků, kteří jsou letos obzvláště agresivní. Nikdo však netuší, že žralok je vlastně jen jeden, zato obrovských rozměrů a neukojitelné žravosti. Strašlivé podezření má jen jediný člověk, bývalý mariňák Sven Hansen. Po odchodu z námořnictva chtěl na Mallorce začít nový život, když se však jeho milovaná žena stala při potápění obětí žraloka, Svenův sen se zhroutil. Nyní žije sám se svou dcerou a se svým vrtulníkem střeží pobřeží před žraloky a pomáhá lidem v nesnázích. Když jednoho dne zachrání rodinu svátečních potápěčů, která se spustila pod hladinu v kleci proti žralokům, učiní hrozný objev. Nejenže najde důkaz prokazující existenci obrovského žraloka, ale zjistí, že právě tento žralok zabil jeho ženu. V rozkousané lodi najde obrovský žraločí zub. Stejný, který před rokem našel v kyslíkové bombě své ženy. Od toho okamžiku má Sven pouze jediný cíl, najít a zničit tohoto mořského zabijáka. Obrátí se s prosbou o pomoc při pátrání na atraktivní mořskou bioložku Julii Bennettovou a na svého nejlepšího přítele Carlose Riveru, místního policejního náčelníka. Ani jeden z nich však zpočátku na existenci megalodona nevěří. A i když nakonec uvěří, stále ještě netuší, že nejsou jediní, kdo po obrovském žralokovi pasou, a že dokonce existuje někdo, kdo se pokouší jejich pátrání překazit. Juliina nadřízená, ředitelka oceánologického institutu Verena Brandauer, má totiž velké temné tajemství. To ona v laboratořích institutu stvořila Megalodona. Před rokem se však nestvůře podařilo uniknout z chovné nádrže do otevřeného oceánu a ona ho chce znovu chytit. Současně je však odhodlaná udržet jeho tajemství za každou cenu. A tak musí Sven a Julia bojovat nejen s obrovským a téměř nepřemožitelným žralokem, ale také proti vrahům, které na ně poslala všeho schopná Verena, aby jim zabránila zveřejnit pravdu a také, aby svůj šílený výtvor chránila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

tron 

všechny recenze uživatele

Vždy, keď beží v televízii upútavka na v Mallorca - žralok útočí, poskočí mi srdce, pretože napriek pár pokusom (ZRADNÁ HLBOČINA) vznikol v 20. storočí jediný poriadny žraločí horor a to pochopiteľne Spielbergove ČEĽUSTE. Nie som natoľko naivný, aby som od filmu s takýmto názvom, kde hrá titulnú rolu nemecký profesionálny kulturista (čo je niečo úplne iné, ako rakúsky profesionálny kulturista), čakal niečo veľké, ale uvidieť prvýkrát ústredného žraločieho netvora po viac ako pol hodine a pochopiť, že by som si radšej okamžite zopakoval ČEĽUSTE 3-D, tak to zaskočilo aj mňa. Na film sa vďaka hrdinovej dcére dobre pozerá, obávam sa však, že to je asi tak všetko. Žraločí horor, ktorý sa bojí ukázať žraloka a krv zrejme byť dobrým žraločím hororom byť nikdy nemôže. No čo. Nemci. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film vo vsetkych smeroch, ale teraz vazne:) Nic moc film pre mna. Obycajny, rodinny film, kde zraloka ani poriadne neni vidiet, co o filme zralokovi - zabijakovi je prilis malo. Filmu som aj tak nedaval velke nadeje, ze z toho bude solidny film o zralokovi - zabijakovi. Moc ma nezaujimali problemy hlavnych postav, okolo ktorych sa to tocilo neustale v jednom kuse. Par zaberov na zraloka, kde ho ani poriadne neukazali ma sklamalo. Spomeniem aspon jeden a to konkretne prvy utok, kde len ukazali, ako sa rozletel cln na mori na vela kuskov a to bolo vsetko. Bolo to trapne a smiesne. Velka nuda mi bola poskytnuta na obrazovke a co je este horsie, ta ukrutna dlzka filmu necelych dvoch hodin bola zbytocna. Ralph Moeller mi tu nesadol, skor sa mi pacil v seriali Conan, aj ked musim povedat, ze to tiez nebolo bohvieco svetoborne:) Ruky prec od toho, ak chcete mat pokazeny den, v klude po tom siahnite svojimi pazurmi. ()

Reklama

Neth odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že by měl konečně vyřešit problém "autobusových filmů". Když to tak vezmu, Fontánu pre Zuzanu 3 jsem viděla všehovšudy dvakrát a v obou dvou případech na cestě autobusem s jednou nejmenovanou cestovní kanceláří. A mám stále silnější pocit, že kdykoliv jede autobusem nějaká delší štreka, tak nějaká dobrá duše pustí film nehynoucí kvality, aspoň poslední tři měsíce, kdy jsem proseděla v autobuse víc, než bych za život chtěla, mě v tom utvrzují. Žralok útočí je, doufám, mým poslední letošním autobusovým filmem, skoro by si kvůli tomu zasloužil hvězdičku (nebo spíš za to, že se mi v polovině podařilo usnout a probudila jsem se až na konci), ale myslím, že mé poděkování mu bude stačit. Takže: Děkuju, snad se už nikdy nepotkáme. ()

Sharkl 

všechny recenze uživatele

Žraloky mám rád od dětství, a proto dávám pět hvězd. V tomto filmu je žralok, který kdysi obýval naši planetu. Měřil přes osmnáct metrů a žral velké kytovce. U filmu se mi líbil jak scénář, tak nápad, jak zvýraznit tohoto prehistorického tvora. Scéna, ve které sežral vodní skútr, byla opravdu reálná, protože rozměry jeho tlamy byly cca. 2,5-3 metry na výšku a 2 metry na šířku. Jelikož nevíme, jak tvor vypadal, bývá ve filmu zpodobněn jako dnešní Žralok bílý. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se dost těšil, nejenom že je to se žraloky který mám rád ale natáčely to Němci takže jsem se těšil na parádní Guilty pleasure. Žel nakonec se mi dostala podprůměrná blbost. Jistě pár scén se žralokama jsou celkem dobré, některé zase extrémně špatné. Ale celé to je takové zbytečně rozvleklé a nudné. Efekty jsou slabé a kdo čekal lepší? 2* tomuhle bohatě stačí. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama