Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel Ben Castelano se při čekání na vlak setká s dříve velice úspěšným kolegou Bricem Kantorem. Ten si stěžuje, že už půldruhého roku nic nenapsal, protože manželka Lucie, se kterou se rozvádí, ho chce o všechno obrat. Navrhuje Benovi, že by svou knihu, pro kterou nemůže sehnat vydavatele, mohl publikovat pod jeho úspěšným jménem, u jeho nakladatele Kouznetsova. O výtěžek by se podělili. Ale protože Lucie žádá i polovinu autorských práv, je třeba se jí zbavit. Vraždy, u nichž vrah nemá s obětí nic společného, se velmi těžko objasňují. Pokud by tedy Lucii zabil Ben, bude všechno v pořádku… Ben právě nemůže udat knihu, kterou napsal, má učit v malém městečku španělštinu, manželka Susy je nespokojená. Ben se tedy rozjede do Paříže, kde má Lucie byt. Seznámí se s ní na divadelním představení a zjistí, že věci se mají poněkud jinak: právě Lucie už delší dobu píše knihy místo neschopného Brice, který ji ale teď odkopl a rozvádí se s ní. Ben jde k Lucii domů, ta ho začne svádět, ale pak náhodně najde jeho pistoli. Protože jí manžel vyhrožoval, že ji nechá zabít, pochopí, že vrahem má být Ben a začne křičet. Ben ji v záchvatu paniky surově ubije soškou, která stojí na stole… Vražda vyvolá rozruch, zejména její surové provedení. Susy je zprvu otřesena, pak ale jako by ji morbidní stránka věci začala přitahovat a sexuálně vzrušovat. Docela se změní, až ji Ben ani nepoznává. On sám se dává okamžitě do práce, aby zapomněl na to, co se stalo. Zato Brice se po manželčině smrti pomalu propadá do šílenství. Mrtvá ho pronásleduje ve dne v noci, muž kreslí příšerné obrazy a zavírá se ve svém velkém domě u Marseille. Jeho nakladatel se dovtípí, že knihu sám nenapsal, a nechce ji vydat. To by ovšem nikdo nedostal žádné peníze. Ben se tedy za ním rozjede a přizná, že knihu napsal on... Kouznetsov se s nimi dohodne, oba naoko zaměstná jako ediční poradce a honorář v celkové výši 100 000 eur jim postupně vyplatí. Ben mezitím napíše další dobrou knihu, kterou ale vydavatel chce vydat opět pod Bricovým jménem, které má stále ještě velký zvuk... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě pojato, dva vrazi, jeden spolupachatel, kdo z nich vydrží a svědomí potlačí na mez chladnokrevnosti.? Jen ten, který má jasno o budoucnosti? ... Musím uznat, že tento snímek mi zase na malou chvilku potvrdil kvalitu nových filmů v končící dekádě staré dobré Francii, ale jen na chvilku. Pan Vincent má nakročeno správnou nohou, hlavně nešlápnout vedle, do louže a bahna komerčních zatracenců.!!! ()

yoryk 

všechny recenze uživatele

Naprosto súhlasím so Syslom_cz a Mr.Shockom. Začalo to celkom dobre, ale potom sa to zmenilo na totálne nudnú psychohovadinu, kde niektoré scény nemali logiku a posledná pol hodinka filmu bola tak zbytočne naťahovaná a nudná, ze som sa už nevedel dočkať záveru. Musím povedať, že ma tento psychovýplod totálne sklamal. Jednu hviezdu dávam len za aké -také napätie v prvej polke filmu, potom je to už len nudný odpad. ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

Cesta do ráje dlážděná špatnými úmysly... Námět objednávky vraždy manželky už byl ztvárněný v nesčetných thrillerech i v lepších podáních (např. Dokonalá vražda), nicméně když je šikovný režisér, tak se i na tomto ohraném námětu dá vybudovat napínavá a místy mrazivá atmosféra. Což se v tomto případě povedlo. První půlka Tajné úmluvy není ničím příliš zajímavá, ale atmosféru má opravdu dobrou. V druhé půlce se film překlene do psycho...patického thrilleru nebo jak to nazvat, kdy chování postav začne být dost děsivé, šílené a pro mě těžko pochopitelné, vrcholící podivnou sadomasochistickou interakcí. Suma sumárum, vcelku obyčejný thriller s hodně dobrou atmosférou. Natočeno podle literární předlohy The Hook od Donalda Edwina Westlaka. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je perfektní psychoblábol. Ne všechno je zlato, co se třpytí, a aby byl film opravdu psychologický, musí obsahovat psychologii - ne náhodné nesmyslné akce, u kterých si asi divák má říct, aha, tohle udělali, protože je to psychodráma a jsou na hlavu, aha. Kdyby jenom to, nemá to spád, nemá to atmosféru a WTF okamžiky opravdu jako kladné body neberu. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Francouzský psychlologický thriller o jedné vraždě, která se všema zamávala víc, než by čekali. První thrillerová půlka filmu byla docela na slušnej úrovni, měla napětí a cejtil sem se tak nějak uprostřed děje. Druhá už se motá jen v psychologii, ovšem v tu chvíli mě začal film nudit, protože motivace jednotlivých postav ke svému jednání mě přišly málo uvěřitelný. Finále bylo možná šokující, ale nic víc. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama