Reklama

Reklama

Bude to nahlas!

(festivalový název)
  • USA It Might Get Loud
Trailer

Obsahy(1)

Po Inconvenient Truth prichádza režisér Davis Guggenheim s ďalším, pre zmenu hudobným dokumentom. V ňom sa stretli a spolu si zahrali Jimmy Page, The Edge a Jack White ako traja legendárni gitaristi, reprezentujúci tri generácie a tri odlišné štýly, ktorými nemalou mierou obohatili svet hudby. (Filmárik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky zúčastněných hudebníků tohle musí být paráda, protože setkání tří generací je rozhodně zajímavé. O něco zajímavější i proto, že za tři roky od vydání filmu se The White Stripes rozpadli. Skvěle zde hrají kytary, hudba zde zaznívá parádní, ale přesto mě dokument nedokázal dostat, ohromit. Jasně, kdyby tam byl někdo z Beatles, jsem odvařený. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Všechny tři hlavní chlapíky mám moc rád, ale Davise Guggenheima nad nimi moc nechápu. Atraktivní téma, zajímavé hudební osobnosti a on z toho vytvoří 100 minutové plkání o ničem, plné lyrických nálad a pomalého vyprávění příběhů bez pointy. Oscarový pán za kamerou měl přece také vykouzlit více, alespoň z té společné sešlosti. A můj oblíbenec Jack White mu v závěrečném sestřihu vypadá jak podivínský kokot, a vlastně ani jedna z legend nedává najevo, že se na setkání extra bavila... :-) 40 % ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dokument, který vlastně ani dokumentem není. Nedozvíte se téměř nic o hraní na kytaru, nebo plno zážitků během kariéry všech třech zúčastněných. Spíše se soustředíme jen tak na přátelské povídání a monology pocitů převážně lyrického charakteru, vše pěkně nasnímáno a plující pomalu takovou pohodlnou atmosférou. Záleží, jak rockovou hudbu vnímáte a máte k ní emocionální vztah. A Jimmy Page je stím oblekem a účesem úplný Beethoven :-) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně záleží z jakého pohledu It Might Get Loud člověk uchopí. Pro mě je například elektricka kytará má druhá milenka a od filmu jsem čekal podle traileru zaměření na kytaru jako takovou. Guggenheim si ale spíše všíma kariéry vystupujících kytaristů a interpretuje jejich jednotlivé názory a jejich pŕednosti při hře (Edge - efekty, White - vztah a hodně umělecké pojetí, Page - technika). Přesto se člověk něco dozví, poslechne si pár názoru "K"ytaristů, nahlédne do kuchyně jejich inspirace... S přimhouřeným okem nakonec čtyři hvězdy. Trochu se ale obávám že pro nehráče/fandy(...) to bude snímek úplně o ničem. Wll it might get loud for a moment ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pro kytaristy s rockovým směrem zaměření parádní zábava, které by opravdu slušela delší stopáž, poněvadž každé probírané téma bylo víceméně nuceně zkracováno a jak už tu také zaznělo, samotná konfrontace mezi Whitem, Pagem a Edgem byla v podstatě jen na pár minut na konci. PS: Nejvíc mě dostala Jackovo zakrvácená kytara a u toho komentář o tvrdé práci. 8/10 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama