Reklama

Reklama

Bojovníci mezi nebem a zemí

  • Čína Tian di ying xiong (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tradici filmu Sedm samurajů Akiry Kurosawy vypráví Bojovníci mezi nebem a zemí o boji, přátelství a cti. V divoké poušti Gobi se setkávají dva prvotřídní bojovníci a mistři meče, poručík Li (Jiang Wen) a japonský posel Lai Xi (Nakai Kiichi). Po letech služby čínskému císaři se chce Lai Xi vrátit do Japonska, ale místo toho je vyslán na západ pronásledovat hledané zločince. Jeho jedinou šancí k získání povolení k návratu se stává poručík Li, voják a odpadlík, hledaný kvůli vzpouře, kdy odmítl zabít na rozkaz vězněné ženy a děti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre orientálnu kinematografiu netradičné púštne prostredie a prítomnosť tureckých bojovníkov, aj keď ich všetkých hrali Číňania. Do toho budhistickí mnísi, ich tajomstvo a výpravná cesta s malou nádejou na prežitie môže začať. Po vlažnejšom začiatku sa príbeh postupne rozbiehal a k záveru ma celkom bavil. Škoda, že vojnové scény sú iba priemerné a ten fantasy prvok v podobe pulzujúcej svätej relikvie bol cez. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $82,936Tržby Celosvetovo $6,106,178║ Hlavný problém tejto Čínskej "ako z pásu vyrobenej" historickej drámy je hlavne v nesúrodom deji a v strihu pri bojových scénach, štruktúrovo by sa to dalo zniesť aj keď príbeh je priamočiary a hlavné postavy ako z rozprávky pre deti obohatenej o gejzíri krvy. Nuž ale ako celok to vyznie dosť povrchne s občasnými lepšími chvíľkami, ktoré z toho ale neurobia stráviteľný priemer. /40%/ ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo lehké zklamání, nejlepší srovnání je asi z Válečníkem z roku 2001 a i dějově se filmy hodně podobají. Efekty stály víceméně za prd, ale opět mě uchvátily exteriéry a kostýmy a vůbec východ :). Největší ozdoba filmu samozřejmě jedna z nejkrásnějších šikmooček Wei Zhao. No a úplný konec ten byl už dost uťáplej, ale fim mi naštěstí nezkazil. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +souboje, akce, postavy, hrdinové, Wei Zhao, hudební doprovod, fantasy prvky -občas hodně nepřehledné postavy, hlavně ze začátku, místy nepochopitelný příběh/// Zvláštní, že tak slabé obsazení prosté hereckých hvězd a přitom tak výrazné a zajímavé postavy. Rozhodně stojí za vidění, i třeba proto, že se k nám moc podobných snímků nedostane. V Číně je jiná kultura a jinak se tam točí filmy, některé jsou evropanům hodně skryté, tento je ještě čitelný s větší dávkou soustředění i pochopitelný. Moc nenudí, protože se pořád něco děje. Navíc mi to mírně připomínalo film Sedm statečných./// Celkem 71%/// ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo z trošku slabšího soudku. V tomto případě Číňané nevsadili na rozmáchlé masové scény a na bojovníky s takřka nadpřirozenými schopnostmi, ale rozhodli se polidštit hrdiny a filmu vtisknout dramatický rozměr v podobě dilematu jednoho z hlavních hrdinů. Moc to nevyšlo. Zejména to, co se zdálo být hlavním motivem bylo, nevím jak to napsat, prostě divné. Stejně divný byl i mystický prvek, který tu působil značně nevhodně a zkazil tak konec, který mohl Bojovníky pozvednout. Nevyznamenala se ani kamera, která z bitek a soubojů udělala jeden velký zmatek. Co se povedlo byly nádherné exteriéry a herecké obsazení, které bylo trefené naprosto přesně. 60% ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama