Reklama

Reklama

Bojovníci mezi nebem a zemí

  • Čína Tian di ying xiong (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tradici filmu Sedm samurajů Akiry Kurosawy vypráví Bojovníci mezi nebem a zemí o boji, přátelství a cti. V divoké poušti Gobi se setkávají dva prvotřídní bojovníci a mistři meče, poručík Li (Jiang Wen) a japonský posel Lai Xi (Nakai Kiichi). Po letech služby čínskému císaři se chce Lai Xi vrátit do Japonska, ale místo toho je vyslán na západ pronásledovat hledané zločince. Jeho jedinou šancí k získání povolení k návratu se stává poručík Li, voják a odpadlík, hledaný kvůli vzpouře, kdy odmítl zabít na rozkaz vězněné ženy a děti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $82,936Tržby Celosvetovo $6,106,178║ Hlavný problém tejto Čínskej "ako z pásu vyrobenej" historickej drámy je hlavne v nesúrodom deji a v strihu pri bojových scénach, štruktúrovo by sa to dalo zniesť aj keď príbeh je priamočiary a hlavné postavy ako z rozprávky pre deti obohatenej o gejzíri krvy. Nuž ale ako celok to vyznie dosť povrchne s občasnými lepšími chvíľkami, ktoré z toho ale neurobia stráviteľný priemer. /40%/ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velký příběh, slibující historickou rozmáchlost v téměř westernovém pojetí, který však filmaři proměnili ve velké zklamání. Přímočarý, přesto chaotický a v detailech nesrozumitelný, navíc těžkopádný a ve vyprávění zadrhávající. K tomu nezvládnutá kamera, nevydařené bojové akce, nepříliš propracované charaktery, laciné kostýmy, které se ani nesnažily o historickou autenticitu. Klady se tak nakonec smrskly na krásu Vicki Zhao, která potěšila svou přítomností, i když nedostala příliš prostoru ani ke kráse, ani k boji, ani ke hraní. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Úsměvná rozprávka o Velkém putování "Vlase a Brad(k)y". To byl jednou jeden fousatej pán, co nezabil bezbranné vězně a tak mu začal říkat "Řezník Li" (další důkaz, že Číňani jsou divný) a byl pak taky jeden vlasatej pán, co byl zavázán císaři, a slíbil, že se nevrátí do rodného Japonska, dokud toho prvního pána nepřivede v řetězech (Japonci jsou taky divný). Celkově z toho vykrystalizovala stokrát omletá a značně nezajímavá roadmovie o (ne)smiřitelných protivnících - oproti Hrdinovi nebo Létajícím dýkám spíše nízkorozpočtového střihu. Mínusy: Tuctový "Velký čínský" příběh, triky z dob Barbara Conana a velmi ubohé "šarvátky" (bitevními scénami bych se to obával nazvat). Plusy: Měli tam fakt pěkný velbloudy.... a ... už jsem říkal, že tam měli pěkný velbloudy?... éééh... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Chybí pořádný charaktery, s kterýma bych se sžil a přál jim, chybí pořádný hrdinský scény a příběh neni moc zajímavej, přislo mi to takový nedotažený, ani příběh, ani souboje a ani postavy nemaj co říct a pořádně za co bojovat, prostě tu neni téměř nic, co by nespadalo do průměru a co by zaujalo, navíc konec je trošku debilní, teda spíš hodně debilní. Ale Vicky Zhao vždycky potěší ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +souboje, akce, postavy, hrdinové, Wei Zhao, hudební doprovod, fantasy prvky -občas hodně nepřehledné postavy, hlavně ze začátku, místy nepochopitelný příběh/// Zvláštní, že tak slabé obsazení prosté hereckých hvězd a přitom tak výrazné a zajímavé postavy. Rozhodně stojí za vidění, i třeba proto, že se k nám moc podobných snímků nedostane. V Číně je jiná kultura a jinak se tam točí filmy, některé jsou evropanům hodně skryté, tento je ještě čitelný s větší dávkou soustředění i pochopitelný. Moc nenudí, protože se pořád něco děje. Navíc mi to mírně připomínalo film Sedm statečných./// Celkem 71%/// ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama