Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak tudy cesta nevede. První Volavka byl(a) napínavým moderním akčním thrillerem s výborným scénářem a ideální délkou. Volavka 2 je prequelem, což je samo o sobě dost chybným krokem. Osobně by mě mnohem více zajímalo co se dělo potom, než co se dělo předtím. Takhle víme, kam charaktery směřují, kdo přežije, kdo zemře a filmu zoufale chybí moment překvapení, nějaký odklon od předvídané lajny. Scénář se také mnohem více zaměřuje na osudy šéfa mafie Sama („rodinné“ posezeníčko připomíná Kmotra, a vlastně celý film je jakousi hongkongskou variaci na Coppolovu mafiánskou ságu) a policejního superintendanta Wanga. Cílem je v podstatě poukázat na nedůvěryhodnost jakési pomyslné čáry dělící lidstvo na „ty dobré“ a „ty zlé“, o což šlo i v jedničce. Mladé verze obou špionů hrají jiní, horší herci než verze dospělé a naštěstí jim ani není věnován přílišný prostor. Volavka 2 trvá dvě hodiny, neobsahuje jedinou neošizenou akční scénu a její snaha o přesvědčivé vykreslení psychologie hlavních hrdinů doplácí na přílišnou melodramatičnost. Hudba – zkomponována Chan Kong Wingem, pokud vám to něco říká (mi teda ne) – se mi ze všech kousků tvořících ten nikterak uchvacující celek, líbila nejvíc. Jistě, i kamera, režie, střih a všechny tyhle věci jsou OK, ale jak praví známá fráze: „dobře natočená nuda je stále nuda“. 70% ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Dvojka ide inou cestou ako prvý diel, z thrilleru mení žáner na mafiánku, ktorá dosť pripomína Krstného otca. Z postáv sa dostáva do popredia dvojica vedľajších z jednotky (policajný šéf v podaní výborného Anthonyho Wonga a mafián Erica Tsanga medzi ktorými je v tomto prequeli načrtnutý pozitívnejší vzťah ako v jednotke). Okrem nich je zaujímavý Francis Ng v úlohe šéfa triády. Mladšie verzie postáv práskačov z prvej časti Tonyho Leunga a Andrewa Laua sú žiaľ hodne nevýrazné. Príbeh je spočiatku veľmi komplexný a pohybuje sa v ňom veľké množstvo postáv, čo sa časom však vykryštalizuje a v druhej časti sa pridá aj slušné tempo a zopár vydarených akčných scén (silne Godfatherovská scéna popráv bossov, letisková scéna, záverečná prestrelka). V podstate však tej akcie je pomenej (niežeby jednotka ňou bola prepchatá) a skôr sa film venuje vykresleniu postáv a oveľa menej buduje napätie na úkor atmosféry a načrtnutia postáv. Zato je však docela vydareným a dosť iným pokračovaním. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tento prequel mě moc nenadchnul. Moc se nezajímá o minulost dvou hlavních hrdinů z první Volavky, jak by se dalo čekat, ale ukazuje nám příběhy Sama a superintendanta Wonga. Takže všechno jde odhadnout dopředu, nikde žádné překvapenía a taky žádná akce. Nejvíce se mi zde líbila hudba a dialogy. Nic víc. Naprosto zbytečné.... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Můj problém spočívá nejspíš v tom, že "Volavku II" nedokážu posoudit samostatně, ale jen jako zbytečné rozmělnění dějově i emocionálně velmi silného původního filmu. Navíc záměry a činy hlavních postav - a tedy i jejich charaktery - jakoby občas vyzněly maličko jinak než v prvním snímku - ale to je jen můj osobní dojem. Takže za 3* a mějte (nebo nemějte) mě rádi. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Volavka byla pro mě bombou a na pokračování jsem se těšil a nějaké nedostatky jsem si nepřipouštěl a udělal jsem dobře! Na prequel jsem se opravdu těšil! První půlhodinka byla taková zvláštní, spousta postav a nejasností, ale potom jsem si všechno ujasnil a nechal se unáčet "minulostí". Místy to bylo lepší než první díl, občas se to vezlo na vlně Kmotra a často převládala typická honkongská akční stopa a la John Woo! Výborná podívaná!! Pokud se vám Infernal Affairs opravdu líbila, tak se rozhodně nudit nebudete!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Český dabing obsahuje dvě chyby. Za prvé mluví o Pekingu, městě, resp. pobočce kriminální organizace, jako o postavě, za druhé slovo „chivalry“, tedy statečnost, rytířství resp. charakter či vychování v přeneseném slova smyslu, nechává zcela bez překladu. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama