Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja si myslím že je to obstojný prequel k jednotke a všetky výhrady už uviedol POMO vo svojom komente a ja s ním v tomto smere súhlasím. Jedno sa ale musí nechať celkovo svet ktorý vytvorili Lau a Mak je tak premyslený že vás skrátka zasiahne bezohľadu na to či máte radi takéto druhy filmov alebo nie. V samotnej dvojke je kopec nezabudnuťeľných scén. výbuch auta, zbavenie sa veľkej 4, ťahanie karie. Jediné čo tento film kazí je to že bol až druhý. Volavka jedna bolo dokonalá a originálna zaťiaľ čo dvojka sleduje osudy tých istých postáv ešte pred tým než medzi nimi došlo k priamej konfrontácií ale pretože vieme že k nej došlo nemá nás tento film absolútne čím prekvapiť nech je akokoľvek zručne natočený a to je a všetky zložky ktoré som spomínal pri jednotke nájdeme aj tu, výkony, hudba, strih, kamera, réžia , scenár.Tiež sa mi veľmi páčilo že ľudia ktorý bývali TU priaťeľmi budú v jednotke nepriatelia. A že aj ten najväčší priateľ zradí vo svete ako je ten ktorý nám Lau a Mak servírujú a za to som im vďačný a samozrejem film by si zaslúžil väčšie hodnotenie dokonca aj odo mňa aj a aj keď osobne zbožnujem zrod hrdinov aj zloduchov tu to bolo skrátka očakávateľné a podané ako samozrejmosť čo mi výsledný dojem skazilo. Inak ako som povedal všetko stručne napísal POMO. thats all. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Mohla bych tu napsat takřka totéž, co k první Volavce - co do kvality jsou oba dost podobné, až na to, že druhý film mi přišel o něco svižnější a odehrával se více v (pro mě) atraktivnějším prostředí přímo mezi triádami a méně na policejní stranici. Bohužel, je také delší, se slzavými scénami tlačí ještě víc na pilu a jelikož tu svižnost cca v poslední třetině trochu ztrácí, nakonec mula od muly pošla a hodnotila jsem je oba stejně. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Príliš zložité a roztrieštené. Postáv je tu veľmi veľa, majú približne rovnaký priestor sebarealizácie, ale je to skôr na škodu veci. Ešteže hudba drží nad vodou hluchšie pasáže a tým pádom dáva pocítiť hlbší nádych, i keď bez nej je tu nulové odovzdanie sa deju. Zčasti aj ja "chybujem", že som videl toto pred slávnejšou jednotkou, ale aj keby pobadám väčší myšlienkovitý presah, na **** to stále mať nebude. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu bol pre mňa trošku mätúci, keďže som jednotku videl dávnejšie. Je zrejmé, že ide o začiatky oboch kadetov a zobrazenie postupnosti infiltrovania sa medzi, či už mafiu, alebo policajný zbor! Miesta mi dosť rozpačité a nesúvislé. Schopné vyberanie hercov, herecky výborné, no niektoré efekty na zaplakanie. Napríklad scéna s horiacim človekom bola na dnešné pomeryozaj chabá. 65%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Po excelentním prvním dílu, který mně naprosto nadchl a hlavně to bylo mé první setkání s korejskou tvorbou, mně dvojka zklamala na plné čáře. Jako prequel je to výborné ale pro toho kdo neviděl první díl, tak je to k ničemu. Děj byl zmatený, překombinovaný a dalo se v něm těžko vyznat. Dále byla příliš dlouhá stopáž, takže to docela i nudilo. Akce bylo minimum. Jediné co to tedy mělo lepší oproti předchozímu dílu, tak to byla hudba, když v úvodních titulcích hrála hudba, tak sem si řikal, že je to dost povedené. A určitě to mělo o trošku lepší herecké výkony. Docela se bojím třetího dílu a mám strach se na něj podívat, protože při sledování jednicčky jsem měl pocit, že půjde o hodně kvalitní trilogii. Jenže jak už to býva zvykem, každý další díl má sestupnou tendenci, takže jse zvědav a tento díl si zaslouží 3*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Český dabing obsahuje dvě chyby. Za prvé mluví o Pekingu, městě, resp. pobočce kriminální organizace, jako o postavě, za druhé slovo „chivalry“, tedy statečnost, rytířství resp. charakter či vychování v přeneseném slova smyslu, nechává zcela bez překladu. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama