Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

snoopik 

všechny recenze uživatele

pro mě velmi působivý snímek.. nejzajímavější pro měly dvě scény.. scéna s klientem co měl skvrny na zádech a toužil jen po dotecích a druhá scéna byla s klientem co ho před vánoci při sexu zranil.. ošukal...byla to velmi husná, ale řekl bych velmi reálná scéna ... divím se ,že podobných scén nebyl plný film.. a také jsem čekal ještě skutečnost, že tímto klientem bude nakažen... taková moje menší vize, jak by se to mohlo vyvíjet dál....celý film je upozorňováno na to jak si nedává pozor na chráněný sex...čekal bych nějaký podobný osud. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nikdo by si nikdy nechtěl projít tím, čím si prochází hlavní hrdinové v tomto filmu. Strnule jsem seděla na gauči a sledovala dění ve filmu. Když se člověk zamyslí a uvědomí si, že tohle se děje i ve skutečnosti, přepadne ho jakási "hrůza" z toho, co se děje, co naše oči ještě nikdy nespatřili či nespatříme, ale přitom je to všude kolem nás. Po světě se pohybuje spoustu dětí a dospělých lidí, co již od raného dětství na srdci nosí obrovské břímě a snaží se zatlačit vzpomínky co nejhlouběji do sebe, až jednoho dne se vše vyvalí na povrch a nikdy byste nevěřili jak zdrcující minulostí si museli projít. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se sice nezdá, ale ve skutečnosti je to hodně náročné, bravurně zahrané drama, které už samotnou podstatou bylo odsouzeno k nepopulárnosti u širšího publika. V té vší depresi a bezútěšnosti se ale skrývá velké srdce, které Scott Heim do tohoto příběhu při psaní knihy vložil. A soudě podle hodnocení zdejší diváci alespoň v tomto případě dokázali nahlédnout pad tvrdou slupku a objevit jej. Že by lidé již odhodili předsudky ohledně menšinově orientovaných a začali skutečně vnímat příběhy? A k tomu dokázali rozeznat pozérství od umění? No... to asi těžko, ale mají k tomu aslepoň dobře našlápnuto. A v případě Mysterious Skin to je dvojnásobný úspěch, neboť i já považuji tento snímek za skutečně velmi... názorný. ()

Saishi 

všechny recenze uživatele

Pedofílie je dodnes jedno z nejkontroverznějších a nejvíce nepřípustných témat v jakémkoli uměleckém díle. Zvykáme si na výstavy mrtvých lidí v lihu, ale zneužívání dětí na plátně či na stránkách knihy bereme jako odstrašující případ, který slouží k jedinému - semknutí společnosti, všeobecnému odsouzení a vyslovení morální pravdy. Nic hlubšího, neboť jakákoli hlubší myšlenka už svou kontroverzí vytrhuje poklidného příjemce z jinak pohodové letargie. Mysterious Skin se s tímhle nelehkým tématem vypořádal nadmíru čistě a bez jakékoli senzachtivosti. A opět se vrací ke kouzlu člověka jako jedince - nepaušalizuje, neříká, co je pro všechny dobré nebo špatné. Důležité jsou opravdové pocity - zoufalství malého Briana je srdceryvné v celé své podstatě, stejně jako atmosféra malého provinčního městeka, kde nikdo nikoho nezajímá. Dlouho jsem neviděla tak skromné dílo, které nevyšumí za týden z hlavy jako zvětralá sodovka. A Josepha Gordon-Lewitta mi prosím pošlete domů. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

No nechápem, kto má byť tá cieľová skupina pre ktorú je tento film určený.Pre homosexuálov?Pedofilov?Pre rodičov?Po technickej stránke je film vynikajúci.Nakrúcanie bolo premyslené.Avšak ten príbeh sa mi nezdal nijako poučný ani odstrašujúci..ani za mak pútavý a zaujimavý..mne pripadal skôr odporný.Možno pre pár prostitútov môže byť inšpiráciou, že sex so zákazníkom môže byť tvrdý a nechutný.Pre pedofilov to môže byť tiež vodítko " how-know ".Rozhodol som sa, že včerajšie 2* mením len na jednu.Je to taká Vesmírná odysea pre pedofilov ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo ve městech Los Angeles a New York. (Terva)
  • Gregg Araki snímek sestříhal na svém Macintoshi, užitím programu Final Cut Pro 4. (houseofwax)
  • Joseph Gordon-Levitt musel kvůli své roli nosit modré kontaktní čočky. (houseofwax)

Reklama

Reklama