Reklama

Reklama

Indie, do toho!

(festivalový název)
  • Indie Chak De! India (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V jeden okamžik byl Kabir Khan (Shahrukh Khan) národní hrdina a kapitán indického družstva pozemního hokeje, aby vzápětí nato obrátila nepovedená penalta a nespravedlivá aféra jeho kariéru naruby. Po sedmi letech ale dostává znovu "šanci", tentokrát aby dovedl dívčí hokejovou reprezentaci na světové finále v Austrálii. Ale ouha - každý hráč pochází z jiného indického svazového státu a jeho úkolem není naučit je hrát hokej, neb to už umějí - ale stát se jednotným družstvem a bojovat za jedinou věc - za Indii. (bolly.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,120,404Tržby Celosvetovo $21,505,244║ Shahrukh Khan ako tréner národného pozemného hokejového tímu žien sa chce vykúpiť z nepriazne osudu. Keď ho celá India zavrhla keď vo finále s Pakistanom nepremenil trestné strieľanie. Po 7 rokoch sa Shahrukh vracia k tomuto športu ako tvrdý tréner a nenechá nič na náhode a dáva dievčatám čo preto. Tento krát to je dejovo bez nejakého prikrášľovania, odľahčenia a dokonca nepríde ani na na žiadne tanečné kreácie. Máme tu len jednu takú zábavnejšie bitku dievčat proti chlapcom v McDonalde, ináč tu máme len tvrdí tréningoví dril a nakoniec aj zápasy. Takže taká poctivá športová dráma, na šport ktorý u nás nie je priamo v takomto štýle udomácnení je to dosť pútavo natočené . /75%/ ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po Iqbalovi dalsi skvely sportovy film. Sice ma az tak nechytil za srdce ako prave spominany Iqbal (ktory bol mimo sportovej zapletky hlavne silnou dramou a Chak De! India je sustredeny hlavne na vyvoj a postup muzstva a trenera), no s udelenim najvyssieho hodnotenia nevaham. Shahrukh Khan je spickovy a velmi charizmaticky herec, a ani na ostatnych sa neda povedat krive slovo. Reziser nezavahal ani na jeden okamih a priniesol naozaj velmi zabavny film. (9/10) ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě na indické filmy slabost. Nejenže mají skvělé barvy, dobrý zvuk, ale hlavně rytmickou hudbu. A i když nemusím filmy ze sportovního prostředí, tento snímek mne ani na chvíli nenudil. Naopak, náramně jsem se bavil. A taky jsem si z filmu vzal velké ponaučení : "Slibuji, že už si nebudu v práci hrabat na vlastním písečku, ale budu se snažit o týmovou práci!" Tak přísahám!...... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Stačí jedna neproměněná penalta a sportovní gesto po utkání s úhlavním rivalem z Pákistánu a kapitán pozemních hokejistů Indie Kabir Khan je rázem považován za zrádce. Po 7 letech se mu naskytne příležitost napravit si reputaci. Jako trenér ženské reprezentace má za úkol připravit tým, v jehož úspěch nikdo nevěří, na nadcházející Mistrovství světa v Austrálii. Nebude to lehké... Chak De! India (Go! India) je doslova ztělesněním ideálního sportovního filmu. Jsou v něm vrchovatě přítomny všechny esence, jež má snímek z prostředí sportu mít. Tvrdé tréninky, tryskající emoce, rivalitu, kamarádství, poutavé až strhující zápasy, okamžiky napětí a dojetí, několik dramatických zákrut... A jako bonus neokoukaný pozemní hokej. Při výborně podaném Mistrovství světa, které ukrajuje z dvouapůlhodinové stopáže bezmála hodinu, nelze mančaftu sympatických holek ve světlemodrém nedržet palce a neprožívat s nimi každičkou vteřinu na hřišti i vně něj. Podmanivou atmosféru dotváří výtečná hudba a parádní výkon Shahruka Khana v roli trenéra. Obrovské překvapení a jeden z nejlepších filmů letošního roku. Go, India, Go! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Překvapivě formou neindický snímek. Možná až zbytečně moc. Takto jde "pouze" o ukázkového zástupce specifického žánru sportovního filmu. Obsahuje všechna sportovní klišé, od prvních vteřin budete přesně vědět na čem jste. Tedy kdy, co a jak se stane. Ovšem nic to nemění na tom, že je to zručně natočené, pěkně ozvučené a velmi dobře obsazené. Samotné zápasy a jejich průběhy jsou ztvárněny vcelku realisticky, Shahrukh Khan je sympaťák k pohledání a nijak moc se netlačí na emocionální strunu. Což mě u bollywoodského filmu příjemně šokovalo. Nebýt jisté sterility v několika zápasech a pár k nesnesení dlouhých scén (kupříkladu klipová sekvence po příletu do Austrálie je svou délkou pekelná), tak bych šel s hodnocením ještě výše. I tak se s přehledem jedná, alespoň v posledních letech, o nejkvalitnějšího zástupce žánru. Ovšem vzhledem ke kvalitám těchto snímků v poslední době to není zase takový problém. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama