Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Předchozímu dílu jsem dal bez váhání odpad. Tady jsem šel o jeden stupeň víš, a to z prostého důvodu. Film má svůj děj, naprosto odlišný od Ringu 2. Co by se taky dalo tady provést, když vše, co bylo ukradeno, se objevilo v prvním díle. Začátek filmu ještě doklepe hřebík dementního scénáře prvního dílu, a může se rozběhnou scénář, který jak koukám, se už tolik jako předchozí nelíbil. Už jen rapidní pokles procent naznačuje, že Kruh byla pouze investice pro zisk. Ždímaní něčeho, co jinde ztvárnili dokonale. Klasické myšlení amerických producentů. Důvod, proč Hideo Nakata režíroval tento druhý díl, je mi neznámý. Možná to byla satisfakce za tu zlodějnu Kruh. Možná v tom hraje roli produkce, která je i z Japonské strany v tomto případě tedy dost prohnilá, protože bez jejich souhlasu a práv, by to asi těžko vzniklo. I když je režijní změna znát, nad jednu hvězdičku jít prostě nechci. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka. Scénárista se zřejmě rozhodl dát prvnímu dílu pořádně na frak, chtěl natočit všechno ještě více strhujícím, šokujícím a děsivějším způsobem. Ovšem nějak zůstalo jen u té snahy. Kruh 2 nedisponuje ani za mák takovou atmosférou strachu, jakou se mohl chlubit Verbinskiho horor, všechny lekačky jsou afektované a nepovedené, režisér nám servíruje jedno klišé za druhým a vlastně jen utápí ohromný herecký i dějový potenciál. Příběh si od začátku kope sám sobě hrob, do kterého se postupně i přes velkou snahu postrašit diváka a udržet si pravou hororovou tvář stále hlouběji propadává. Velké nabubřelé pokračování snažící se těžit z úspěchu výborné jedničky, na které se sice dá dívat, ale přece je raději se mu vyhnout. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Není to tak suprový jako jednička, ale kdybych ji nikdy neviděl, tak tohle je horor na úrovni. Určitě 100x lepší je se kouknout na horor MYSTERIÓZNÍ, než na horor, kde protečou litry krve a běhá týpek s mačetou. Strach tu jde hodně pocítit a nemůžu jinak než dát vyšší hodnocení. Kruh 2 se povedl a nechápu, zdejšího nižšího hodnocení. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po výborné jedničce obrovské zklamání. Film je první hodinu velice nudný bez mrazících scén, a nejvíc co mě vadilo a neodpustil jsem, že jeleni jsou absolutně odfláknutě animovaní a místo, aby vyděsily tak mě přišli k smíchu. Nakonec menší oživení přinese až posledních asi 20min, ale to je bohužel v tak malém množství, že nedokáže zachránit celkově blbý pocit z tohoto snímku. Hideo Nakata nám ukázal silně obehranou písničku bez nápadu, který by aspoň dával ve filmu smysl… ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Aj som mal chuť dať aj piatu hviezdu, ale to by som asi moc vyčnieval :-) Mňa Samara prekvapila! Kedže mne Verbinskeho Kruh až tak moc nezapasoval, vychutnával som si krásne pomalé a atmosferické tempo dvojky. Film je prosto nasiaknutý tým, čo sa dá zažiť len pri sledovaní japonskej klasiky (pri OKU alebo PULSE som cítil čosi podobné). Ten chlad, čo sálal z jednotky je preč a všetko sa sústredí na Aidana a jeho maminku - len sem tam sa pritrafí nejaká lakačka. Mal som pocit, že niekoľko vecí nepasuje k prvému dielu, ale nevadí... Najväčšia sila je v ukážkovom gradovaní tempa až do adrenalínového finále. Kruh 2 treba brať ako samostatný film a nemyslieť na jednotku a treba si užívať režisérsku ruku japonského majstra (mal by robiť aj remake Oka). Filmík ma bližšie k ŠIESTEMU ZMYSLU ako ku Kruhu, ale je to zážitok aj napriek niektorým scénam, ktoré sú vo filme len preto, že dobre vyzerajú... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Třem maskérům trvalo vždy přes pět hodin, než Samaru (Kelly Stables) namaskovali. (Specs)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama