Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

novoten 

všechny recenze uživatele

Stejná kazeta, stejní Rachel a Aidan, stejně pošmourná "ani noc-ani den" atmosféra, stejný hudební podkres. A stejně to Nakata neuřídil. Už samotná zápletka je absurdní a z traileru je víceméně jasné, že se film v jistém bodě musí rozpadnout, což se při zbytečné odbočce k Samařině matce nakonec i stane. Přesto ale právě navázání na vizuál prvního dílu dává pocit jakéhosi uceleného příběhu. Když si navíc vzpomenu na jeleny nebo osudovou studnu, naskočí hned správná husí kůže a přesvědčí mě, že druhý Kruh určitě není průšvih, jakým sliboval být. Do dalších experimentů bych se ale nepouštěl, protože aura prvního dílu by mohla dostat nebezpečnou trhlinu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem se v kině hrůzou ani nepohnul. Byl to můj nejintenzivnější hororový zážitek vůbec. Veliká škoda, že to samé nemůžu říct o dvojce. Ta totiž postrádá vše, čím jednička byla vyjímečná - atmosféru, lekačky, děsuplné scény i kvalitní příběh. Všechno špatné se odráží právě od děje filmu, který místo aby vysvětlil některé naznačené záležitosti z jedničky, tak je pouze podivně a nelogicky rozšiřuje o další nejasnosti. Tím příběh tratí na poutavosti, což snižuje divákovu chuť se bát. Tomu přispívá i špatné časování a střih většiny scén. Mnohé mohly být strašidelné, kdyby se režie soustředila víc na detaily a naznačování hrůzy místo digitálních triků. Příkladem budiž jeleni. Z jejich pohledů a netypického zvířecí chování jsem měl husí kůži. Bohužel jen do té chvíle, než začali s útokem. Strašidelná scéna se rázem přehoupla do prosté digitální akce. Kromě jelenů na mě zapůsobil i trochu vylepšený "protáhlý ksicht" Samařiných obětí. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

U úvodní scény jedničky jsem se tak bál, že jsem musel vyběhnout z pokoje a na chvíli se odreagovat. Úvodní scéna dvojky byla tak trapná, že jsem ještě minutu po jejim konci kroutil nevěřícně hlavou. A začal se připravovat na nejhorší. To následovalo v podobě spousty nesmyslných a trapných lekaček a Nakatovym až fetišismem pro tekoucí vodu a digitalní triky. Brrr. Fanouškům serie Ringu doporučuji se tomuto braku vyhnout velkým obloukem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tento film už na atmosfére oproti prvému skutočne niečo stratil. Nie je to podľa mňa hrozné, no rozhodne to nie je taký zážitok ako predtým. Film začína super a vyzerá to, že Samara je späť rozhodnutá zabiť dalších ľudí, ktorí videli jej pásku. Teraz už ale v prípade, že ukážete pásku niekomu inému, budete žiť dalej. Je ale škoda, že film z tohoto moc neťaží a miesto toho sa príbeh posúva k naším pôvodným hrdinom. A nemyslím tým, že by som ich videl nerád, práve naopak, len som si myslel, že by sa mohla tá myšlienka viac rozvinúť a niekam posunúť. Ale nie. Už sa to nikdy viac nerieši. Scénka s jeleňmi je absolútne hrozná a falošná jak šlak a plus niektoré myšlienky boli podľa mňa podané príliš doslovne a nie veľmi zaujímavo. Na druhú stranu ale môžem aspoň povedať, že nie je nič lepšie ako ked Naomi Watts povie: "Im not your fucking mommy!" ... vždy sa rehocem... a plus ako Samara vylieza zo studne tiež pôsobí celkom efektne. Podľa môjho názoru je problém Kruhu 2 len fakt, že veľa scénok pôsobí úplne divne a mimo. Nie najhoršie, ale rozhodne to nie je prvý film. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zklamání a nic než zklamání. Po skvělé jedničce jsem pokračování netrpělivě očekával. V průběhu filmového představení jsem zase netrpělivě hleděl na hodinky, kdy už to konečně skončí. Až na pár světlých momentů (Samara u zdi v dětském pokoji a "glumovité" finále) jen šeď a nuda, hezké záběry exteriérů a slušná hudba horor nedělají, to co fungovalo v jedničce (postava Samary, sny a rychlý střih) tady jaksi neplatí, opakování zde prostě není matkou moudrosti. Zbytečná záležitost a Kruh 3 už prosím opravdu ne... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení doprovázelo několik bizarních nehod. Sedmý natáčecí den byla kvůli prasknutí vodovodního potrubí vytopena produkční kancelář. O několik týdnů později došlo opět k vytopení, tentokrát v důsledku prasknutí patnáctilitrového zásobníku na vodu. Jednoho dalšího dne přerušil natáčení roj milionů včel, který filmaře donutil opustit plac. (HellFire)
  • Hororový sequel úspešného filmu z roku 2002 vydělal v Severní Americe za první 3 dny promítání (18.-20.3. 2005) 35 mil. dolarů. Za měsíc promítání si z kin odnesl 75,3 milionů, což je o 53 mil. méně, než si vystrašil první díl. (imro)
  • Studio DreamWorks v snímku propaguje vlastní filmy. V scéně v obchodě se mezi videokazetami z druhé ruky nacházejí jen filmy tohoto studia. (imro)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama