Reklama

Reklama

Tentokrát se v Pohádce pro pamětníky setkáte v kombinaci herce a loutky nejen s mladým hrdinou, ale i jeho kouzelným kamarádem. Malý Slávek si vyčaruje kamaráda – dubového mužíčka. Jenže ten mu způsobí drobné problémy, zvláště ve škole. Nakonec mu učitelka dubového mužíčka vezme a schová, jenže školník figurku nevědomky vyhodí na smetiště. To ale Slávek nemůže nechat jen tak. Spolu s kamarádkou se mužíčka vydají hledat… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Obdivuji kocoura Mourka, že neskočil po loutce žaludu, protože se hýbala hned vedle něj. To byl dobrý flegmatik. Jinak byl film asi pro nejmenší, protože mě připadal jako slátatnina o ničem, postavy se chovaly hloupě, především rodiče. A že soudružka učitelka nemohla nakonec ani ve snu snu spočítat, kolik je 3x4 žaludů? To přece není žádná pointa. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak předně, myslel jsem, že pohádkové postavičky mají pomáhat a ne škodit. Dubový mužíček už ale od počátku říká, že kloučkovi způsobí plno problémů. Nutno ale přiznat, že na hodnocení má vliv i jednání rodičů. Místy určitě. Dětský svět je jistě plný fantazie, zvláště když rodiče dítě nemohou nebo nechtějí chápat. Jako by zapomněli na vlastní dětství. Ale tohle dílko mohlo být jistě lepší. Panáček by kupříkladu mohl dítěti pomoci nebo udělat radost, potěšit... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Slabý televizní film pro děti, který se odehrává ve třech kulisách (dětský pokoj, třída a smetiště u školy). Malému klukovi se zjeví dubový mužíček - malá, rozverná loutka, která tak trošku připomíná muffa z pořadu STUDIO ROSA. Tenhle dubový mužíček je tak jediné, co je na celém tomhle krátkém filmu zajímavé a to vzhledem k samotné bizarní postavičce, je skutečně hodně smutné. Leda tak ještě by se dala zmínit Alena Procházková (Slávkova matka) v jejích bílých kalhotách. [49. hodnocení, 6. komentář, 43%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zde uvedený děj je trošičku zavádějící, ale na výsledku této pohádky / moralitky či jak to nazvat, to nic nemění. Malý kluk má vypočítat domácí úkol z matematiky, nejde mu vypočítat 3 x 4, ale mamince zalže, že úkol má hotový. Tehdy spadne na stůl dubový mužíček, který tam v pokoji normálně jako roste na stromečku v květináči, a jako že mu za trest bude dělat zle. "Dělat zle" znamená. že furt ten dubák něco prndá, a to doma, ve škole, všude. Kluk musí dělat, že mu není dobře a odpoledne, místo aby šel ven, proleží a zdřímne si i s dubákem. Druhý den ve škole mu žalud učitelka (jedna z Kamélií) zabaví, školník si myslí, že je v šuplíku myš, a jde šuplík vyhodit na smetiště. Kluk a jeho kamarádka na smetišti (na dvorku školy, ale jinak v papundeklových kulisách) žalud hledají, je noc, rodiče je hledají, děti žalud najdou, ten se kdoví proč zas změní v obyčejný žalud na stromě, rodiče najdou děti, konec. Celý ten příběh padá s nejasným morálním poselstvím. Kluk ten příklad za celou dobu trvání příběhu nevypočítal - naopak o 3 x 4 měla noční můry učitelka. Žalud najde kocour, a kocoura přinesla holčička, takže kluk se o nic nezasloužil. Takže jak a proč žaludový mužíček přišel na svět, co měl za úkol, a proč najednou zmizel, je naprosto nejasné. Zajímavé jsou zde jen příjemně civilní výkony klukových rodičů. Lipský hraje svého školníka stejně jako kdysi Cibulku. Zkrátka, asi jde o zestručněný příběh z knihy, jenž je tak stručný, až ztratil jakékoliv poselství či pointu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama