Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zostane to medzi nami je příběhem tří lidí, kteří neumí žít ve dvojici, ale nemají odvahu žít sami. Hlavní postava Danica (Danica Jurčová) žije již delší dobu s úspěšným Michalem (Michal Dlouhý), který jí poskytuje vše kromě lásky. Smířená se vztahem, který je více přátelský než partnerský a má již být brzo završen svatbou, poznává náhodně charismatického Tomáše (Tomáš Hanák). Ten do jejího uspořádaného života přináší dosud nepoznané silné emoce. Danica, fascinovaná Tomášovými temnými tajemstvími, propadá vášni a emocím rodícího se vztahu, které ji postupně začnou natolik spoutávat, až se stanou nesnesitelnými. Zmatená Danica opět zatouží po Michalově chladné racionalitě a vrací se do náruče jistoty, kterou tak důvěrně zná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

MM11 

všechny recenze uživatele

Další matný pokus o postihnutí dneška... K velké řadě jevů vcelku průkazný, snaživý a alternující časté „tiky“ v mezilidské komunikaci. Takový je nesporně Šindelkův film. Stejně tak nevyzrálý, přehnaně ambiciózní a mísící v jednom autorské vyznání s nejpodbízivější komercí (cool hudba, cool DJ, nervní střih), což si pro fungování žádá velkého realizátora, pokud nemá zůstat v rovině nepochopeného honění ega jakéhosi lokálního artisty. Dle většiny reakcí se přesně to stalo. Částečný úspěch vidím v tom, že film po formální stránce přesně naplňuje aspekty toho, co tak kritizuje. Aktuálně moderní pojetí (leč pevně usazené ve své době, podléhající času o to rychleji) má určitou schopnost přitáhnout mladé publikum, co zná hlavně americké filmy, a současnými tématy/traumaty protkaný děj zase střední generaci. Paradoxně právě děj strašně kazí zbytek. Připomíná mi ostré filozofování ještě mutujícího adolescenta, co káže celému světu o slovech, které mu doposavaď servíroval výhradně Večerníček. Lacinost odnáší všichni tři schopní protagonisté: charismatický Hanák (alias namachrovaný osudový DJ, co „o tom všem tady moc dobře ví“), krásná Jurčová (alias schizofrenní žena dneška, jak z plakátu, nevěrohodná přes slušně vykreslený pragmatismus) a schopný Dlouhý (alias stylizovaný prototyp úspěšného muže, jediný propracován, leč má málo prostoru). Většina scén se pokouší o minimálně dvojí význam, sebedůležitost je postupně celkem otravná a vede k ubití několika perfektních nápadů. Je mi celkem líto odvážných filmů, navrch takových, které mají srovnané v hlavě, co je špatně. Jenže schází rozložení jevů do fungujícího vyprávění a natočení od někoho, kdo nehodlá vystavět za každou cenu pomník originality a pobuřování. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný česko-slovenský film (všechny hlavní role hrají Češi, kromě Danici), ve kterém se postavy jmenují stejně jako jejich herečtí představitelé, svícení je záměrně (aspoň doufám, docela mi to tam sedělo, pokud to nebyl záměr tak jsou autoři idioti) slabé a většina scén tone v pološeru, případně před světlým pozadím defilují stínované postavy, sem tam se objeví nějaké to cameo (Uzel mě rozsekal a Belohorcová svou call girl zahrála tak dobře, že jsem ji vůbec nepoznal). Bratia Slováci se mě teď nejspíš pokusí umlátit, ale tohle je spolu s O dvě slabiky pozadu jeden z nejlepších slovenských filmů za posledních pár let. ()

Reklama

blazenka 

všechny recenze uživatele

Hrůza, která měla zůstat jen v mysli scénáristy a režiséra a ne se cpát do filmu. Danicu Jurčovou nemůžu ani vystát, což o to, pěkná baba to je, ale to je všechno. Michal Dlouhý se také moc herecky nerozvášnil a zbývá třetí do tanga - Tomáš Hanák. Ten byl příjemně ulítlý a zachránil film od označení odpad! Díky němu slabých 20%. ()

Banehallow 

všechny recenze uživatele

A co na to Jan Tleskač? Marně přemýšlím, o čem tento film chce vlastně pojednávat. Na první pohled mozajka na sebe absolutně nenavazujících scén, na ten druhý bohužel to samé. Danica Jurčová je otřesná, ale co tu dělá Tomáš Hanák, to je mi záhadou. Nicméně ani on nemůže tento zbytečný snímek zachránit. Jedna hvězdička za tancujícího Michala Dlouhého u tyče. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Kúpil som si to v stánku za pajcku a veru- nebanoval som. :-) Zo začiatku som mal ešte celkom pozitívny pocit- páčili sa mi úvodné titulky a k nim elektronická hudba. Páčil sa mi aj počiatočný dej- Hanákov pokus o samovraždu, ktorú mu pokazila neuveriteľná náhoda, ktorá sa potom začala komplikovať. Cameo Rasťa Piška ma dokonca pobavilo- tomu hovorím "real estate agent". :-)) Ale potom sa to všetko rozsype. Šindelka ako blázon cpe do filmu akýkoľvek nápad má a výsledný dej je neskutočný maglajz s tak prehnane širokým záberom, že v konečnom dôsledku nefunguje nič. Spočiatku zaujímavá elektronická hudba začne postupne liezť na nervy, no a keď Michal Dlouhý rozbalí svoj striptíz, tak už som naozaj len čumel. To bolo ťažké WTF. A Michalom Dlouhým sa dostávam pekne k hercom, ktorí sú...snaživí a robia čo môžu, ale zázraky sa robiť skrátka nedajú. Tomáš Hanák z toho vychádza najlepšie a fakt, že tento chlapík so cťou zahral svojho DJ-asi niečo vypovedá o jeho kvalitách. Jurčová a Dlouhý sa tiež snažia, ale u nich to miestami zahapruje. Takisto je vo filme prehnane veľa cameo vystúpení. Film sa pomaly stáva prehliadkou známych ľudí. Radim Uzel? Michal Gučík (ten bol teda ale sakra vypečený)? Marek Vašut (detektív v Bratislave- ehm, OK)? Marián Varga? Absolútne zbytočné. Ako všetky ostatné, len niektoré boli samo o sebe aj podarené - Matej Landl (ten bol dobrý), Zuzana Belohorcová (kupodivu adekvátne zvolená svojej postave) a potom už spomenutý Rasťo Piško, ktorý naozaj zaválel. Takže- takto nie. Pokusy o moderný film sa cenia, ale z tohto je očividné, že Šindelka sa až priveľmi kŕčovito snažil vyrobiť akýsi slovenský Trainspotting krížený s Americkou krásou krížený s Fight Clubom krížený so Samotármi. A nefunguje to. Pár dobrých nápadov, ale absolútne zaniknú. A nabudúce poprosím normálny scenár s logickým jednaním hlavných postáv. A faktu, že Au Park (slovenská verzia amerických malls) je tu za hyper-moderné, vychytené cool miesto sa za pár rokov budú všetci asi dobre smiať. Dúfajme. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Všechny hlavní postavy mají shodné křestní jméno s jejich hereckými představiteli. (Milan25)
  • Ve filmu jsou použita výtvarná díla autorů Pavola Macha, Štefana Beličky, Martina Dzurka a Petera Meszároše. (GASTON73)
  • Film byl natočen v Bratislavě. (Luky-7)

Reklama

Reklama