Reklama

Reklama

Mufíme si pomáhat

  • USA Mufenheit 7/10
Dokumentární / Krátkometrážní / Komedie / Akční
Česko, 2003, 12 min

Obsahy(1)

Píše se začátek jednadvacátého století, doba ztráty hodnot a okupace dětského vysílání Teletubbies. Z výstavy k 50 letům České televize konané během 38. ročníku Mezinárodního festivalu v Karlových Varech je v noci z 10. na 11. července odcizena loutka Mufa, známého moderátora Studia Kamarád. Ještě během festivalu se čtyři přátelé rozhodují strávit léto pátráním po ztracené loutce a zároveň natáčením dokumentu, který se pokusí zodpovědět palčivou otázku, která se vznáší nad úrovní současného dětského vysílání: "Hledal by vůbec někdo odcizenou Libuši Havelkovou?"

K velkému překvapení policie (a hlavně svému) jsou v pátrání úspěšní už na samém začátku, čímž přicházejí o spoustu plánované zábavy. Zamýšlené osmihodinové dokumentární dílo Spřízněni loutkou: Nový Muferion - Klíče od Studia Kamarád aneb Kdo bude hledat hledače se tedy scvrkává na dvanáctiminutový dokumentární videoklip, jehož primárním cílem je současná nevzdělaná "generace MTV".

Při výrobě filmu byly použity nejmodernější technologie (kamera, počítač, mikrofon) a při náročné postprodukci byly použity dosud neviděné digitální efekty ('zpomalení' a 'zrychlení'), které se zřejmě v budoucnosti stanou filmařským standardem.

Film byl úspěšně uveden na Letní filmové škole v Uherském Hradišti za přítomnosti válečného zpravodaje Petera Arnetta, který jej podle dobře informovaných zdrojů vůbec nepochopil. Nicméně ohlas u domácích diváků přivádí film Mufíme si pomáhat do pražského kina Evald, kde bude celý týden promítán jako předfilm Nudy v Brně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Svižné, vtipné, rychlé, krátké, výborné :-) Jenom se nemohu zbavit dojmu, že ne všechno v tomhle filmíčku je takové, jak to na první pohled vypadá ;-) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Geniální hříčka. Zábavná, originální, krásně dojemná, neuvěřitelně vtipná - více takových filmů a nadšených filmařů s úžasnými nápady!!! Především kouzelná scéna v závěru, parafrázující Skálu, je skutečně skvostná. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tomáš Baldýnský jako bratr v triku T3: Rise of the machines, sestra Beruška a Fort Walton, Kansas. Druhá polovina svým sofistikovaným humorem (včetně Mufovy zpovědi) zvedá akcie "dalšího příspěvku na baldachýnův youtube kanál" do výšin svébytné filmové formy. Ale i tak nemůžu jít nad 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Druhá, pomalšia a poetickejšia polovica síce uberá na výslednom dojme, ktorý prisľubuje bombastický nástup, no i tak je film sympatickou hračkou, ktorá keby bola moja, som na ňu hrdý. Teraz už len dúfať, že tento skvelý nápad tvorcovia rozvinú všetkými smermi, ktoré naskytá. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český para-dokument, na kterém je jednoznačně nejlepší fakt, že to vůbec není falešný dokument, nýbrž záznam reality. A má to Mufa s cigárem. Za čtyři hvězdičky, plný počet by byl pouze pokud by hudbu dělal Fuka, když už je ten Baldachýn. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama