Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě nic neruší klid strýčka Egona, který si žije na svém zámečku pod starostlivým dohledem přísné, leč spravedlivé hospodyně Bischlockové. Idylku zničí právě hospodyně, která rázně podá výpověď, neboť odmítá žít pod jednou střechou se strašidlem. A to ani ubohá Bischlocková netuší, že duchovi Vasilovi, co najednou vyskočil ze starého ruského domina, už vlastně patří skoro celý zámek, neboť jej na strýčkovi vyhrál. Už tak napjatou situaci vyhrotí nečekaný příjezd Egonovy sestry Stely se dvěma dcerami – krasavicí na vdávání Valérií, a malým detektivem v sukních – Sisinkou. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jedna taková osobní vzpomínka: mám doma po prababičce úplně stejné domino, jako je to, z kterého kdysi vyskočil Vasil jako čertík z krabičky, a je to jedna z mých nejmilejších a nejoblíbenějších věcí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jiří Chlumský má k těm detektivním žánrům blízko, takže není divu, že náznaky použil i zde. Zmrazený Vasil je trochu jednoduchá pohádka o duchovi, který si přivlastnil zámek a hodlá totéž udělat s krásnou Valérií. Zpočátku ducha vidí jen Egon, ale to Vasilovi nestačí a tak zosnuje svůj vlastní příjezd jako slavného pěvce. Celá zápletka je velmi slabá a není ani podtržená žádným dramatickým zvratem nebo čímkoli alespoň trochu napínavým. Herecké výkony jsou slabé. A tak ve finále má divákovi stačit, že je Vasil zmrazen, což se dozvíme až od kuchařky, když zmizí. Takhle snadno se ho zbavili, to do té chvíle nikoho nenapadlo, když už bylo odhaleno, že jde o podvodníka. Stejně slabé jsou i dialogy samotné. Tahle pohádka unudí až hrůza. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama