Reklama

Reklama

Recenze (11)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Tento horor působí dost rozpačitě. Velkou část filmu bohužel zabírá kabaretní vystoupení. Napětí žádné, tempo mizerné. Napuchlá huba se skalpelem v ruce. Něco mezi Jekyllem a Hydem a Jackem Rozparovačem. Film působí, jak kdyby byl minimálně o 15 let starší a jedna scéna je dokonce jak vystřižená z němého filmu, což působilo komicky. To škrcení vypadalo taky trochu pofidérně. Měli se zeptat Horníčka, jak se nejlépe škrtí dáma. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení je o dobrých 20 procent přepálené - a já nemůžu pochopit proč. Film je to dobrý, atmosférický a s fantastickým Karloffem v hlavní roli, ale že by si zasloužil 80 procent...? Zvlášť tentokrát celá proměna ušlechtilého a po pravdě pátrajícího gentlemana ve vraždící monstrum spočívá jen v křivení obličeje a kousání se do rtu. Námět je sice i ve své době ohraný, i ta myšlenka vražedného nože, který za to může, originální nebyla, ale prostředí viktoriánského Londýna nezklame skoro nikdy a na Karloffa je pořád skvělý pohled jako zamlada (a to mu bylo už přes sedmdesát, takže některé kousky - jako třeba proskočení skrz okno a útěk před policií - evidentně nehrál on). Nejslabší je však celá polovina filmu, než Karloff exhumuje popraveného vraha a najde inkriminovaný předmět doličný, kde se neděje skoro nic, pak to sice nabývá na obrátkách, ale je to takové anglicky decentní, nikterak přepálené. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spisovatel James Rankin se snaží po dvaceti letech dokázat, že obviněný vrah pěti žen, co byly nejprve zpola uškrceny a pak rozřezány, Edward Styles, byl nevinný. Temná krimi se promění v horor v momentě, kdy na hřbitově otevře Rankin rakev Stylese a vyndá z ní pitevní nůž, který byl zřejmě vražednou zbraní. Možný spoiler! - jde o jakousi variaci na oblíbený klasický příběh o doktoru Jekyllovi. Samozřejmě gore se nekoná, což je vzhledem k době natočení vcelku logické, ale vražd se divák dočká a dojde i na bičování. Z hlediska hororových propriet je asi nejlepší rýč zabodnutý do klubka koster, kde jsem jen postrádal mlhu, jinak scéna sama o sobě atmosféru má. Karloff je ve dvojroli jedinečný. Hodnotím vysoko, jelikož mi film sednul a podobné mám rád. Pro dnešního diváka bych asi slevil na 3*, ovšem velmi silné. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Průměrný mysteriozní thriller s parádním Karloffem a výbornou atmosférou Anglie. Nicméně je to poměrně hodně utahaný a pomalý film bez větší pointy. Bohužel je film poměrně nezajímavý ale scény na hřbitově a v samotném Londýně jsou solidně atmosférické a scény s Karloffem ve věznici jsou bohovské. Ale i tak to není nic převratného a film dost klopýtá, Karloff má ve svém repertoáru daleko lepší filmy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Děj filmu začíná veřejnou popravou(oběšením) údajného vraha nařčeného z vražd pěti žen. Poté se děj přesouvá a sleduje spisovatele v podání Borise Karloffa kterej se snaží dokázat vrahovu nevinu. Je tímto případem doslova posedlý. To ale není nic proti tomu co nastane poté co exhumuje vrahovo tělo, které leží na místním hřbitově a do rukou se mu dostane nůž(skalpel) kterej našel v rakvi. Nápad není asi nikterak originální(ikdyž nevím jak v té době) ale kdo má rád Borise Karloffa neměl by být zklamán ani tímto filmem. Slabší 4hvězdy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama