Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (88)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Je to sice drahé, technicky barvité a vizuálně nápadité, nicméně rating PG a celková až přespřílišná doslovnost a cringe dialogy z Avatara dělají až moc dětskou záležitost. Děti a fandové celého Avatar fenoménu budou rádi, ale pro zbytek dospělého publika je tohle ztráta času, která ač své kvality má, nemá nám moc co nabídnout. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná, která nijak nedrhne ani nenudí, výtečně vypadá, obsahuje skvělou akci, dýchá z ní poctivá Asie, není blbá a hrají v ní šikovní herci. Seriál pro celou rodinu a širokou veřejnost a nejlepší hraná fantasy za opravdu hodně dlouhou dobu. Celá recenze zde. 8/10 ()

Reklama

Loksian 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nikdy pořádně neviděl a tak jsem do téhle série šel jen s tragickým The Last Airbender, který se hodně snadno překonal. Ohledně první série: Vizuálně to vypadá fajn a hudba taky není špatná. Příběhově nic extra náročného a rychle se to hýbe kupředu jak ze začátku, tak ke konci. Naopak 3., 4. a 5. epizoda byli neskutečně dlouhé peklo, kde jsem každých 5 minut přesvědčoval sám sebe, abych to nevypl nudou. Postavy vypadají pěkně tématicky, nicméně občas říkají jen to co musí a je slyšet jen naučený scénář. Vyzdvihnout musím ale Dallase Liu, kterého si užívám v každé scéně, kde Zuko dostává prostor. Jeho vztah s Irohem je snad nejlepší interakcí herců napříč celou sérií a jeho příběhový arc působí mnohem zajímavěji než ten Aangův. Případné další série rád zhlédnu, ale žádný velký hype to ode mě zatím nezíská. 5/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem k live-action reimaginaci legendárního AVATAR: THE LAST AIRBENDER přistupoval dost skepticky, jelikož původní animovaný seriál je fakt bezchybnej klenot a pomyslný etalon svýho žánru. Po pár minutách ale moje předsudky a skepse zmizely jak pára nad hrncem, a já věděl, že sleduju seriálovou událost sezóny [a to máme teprve konec února].... Ať už jde o neskutečně poutavý world-building, orientální nádech [viz. halucinogenní a spirituální scény; jmenovitě třeba excelentní pátá epizoda kterou lze přirovnat snad jen k IT na tripu], prvotřídní choreografii soubojů skoro až ve střihu Hongkongské školy, meta-témata [otázky militarismu či chyb minulosti], a v neposlední řadě o epickou stylizaci s prvotřídním filmovým audiovizuálem stírající pomyslnou hranici mezi seriálovým a filmovým formátem, production values a velkolepou výpravou a dramaturgií – v tom všem nemá live-action verze AVATARA ve svým seriálovým rybníčku (nebo spíš rybníku?) sebemenší konkurenci.... Hlavním nosným pilířem jsou zde však postavy, jejich mezi-vztahy a ohromně lidský přístup tvůrců k jejich character issues, díky nimž se divák dokáže jak s Aangem, Katarou, Sokkem, ale i impulzivním Zukem a jeho strýčkem Irohem [kteří ambivalentně lamentují mezi rolemi sympatických záporáků a anti-hrdinů] dokonale ztotožnit... Druhým hlavním pilířem jsou zde perfektní kreativní využívití klasického příběhového schématu mýtu o cestě hrdiny, který přirozeně kooperuje s až pohádkovými meta-motivy o dobru a zlu – stejně tak platí o motivu kamarádství, rodiny, a vypravěčskýho principu morálního ponaučení, díky čemuž si seriál užijí jak dospělí, tak dospívající, tak i děti, kteří se s původním animovaným seriálem dosud nesetkaly.... co dodat víc? Snad jen: perfektní prolog; 9 větrů z 10 🩵 ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Není to crack jako originál, není to močůvka jako Shyamalan, ve výsledku solidní kandidát na "Not As Big of a Jerk As You Could Have Been Award", za což zjevně můžeme poděkovat tomu, že Bryke se odporoučeli a nemohli škodit, jako když sólo páchali Korru. Herecky samozřejmě prkenné, trikově škoda mluvit, kostýmy se jako vždy nestaršily, co provedli s Katarou, mi navozuje válečné flashbacky ke Hře o trůny, a kdo nezná originál, pro toho to z principu snad ani nemůže být nic než nevýrazná, expozicí přecpaná a zároveň divně bezcílná plochá YA, jakých Netflix v posledních letech vyrobil haldy. Já si originál samozřejmě už dekádu píchám do bulev, takže pozorovat, jak tvůrci vzali původní témata a konflikty a v pozměněných postavách je přetavili do jiného média, je pro mě naprostý žrádlo. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • V původním seriálu není Aang odhalen jako Avatar – ani vesnici Vodního kmene, ani divákům – dokud Zuko nepožádá o vydání Avatara a Aang nepřizná, kdo je, a nevydá se. (KGBelik)
  • Ve svatyni Avatara Kyoshiho je vystavena malba, na které je vyobrazen její boj s Chinem Dobyvatelem v den stvoření ostrova Kyoshi, jak je vidět v epizodě Den Avatara (2006) seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005). (KGBelik)
  • Schopnost ohnivého mága spálit člověka zevnitř dotykem nebyla v původním seriálu nikdy zobrazena. (KGBelik)

Reklama

Reklama