Reklama

Reklama

Le regine

  • Itálie Il delitto del diavolo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Štastný mladý hippie motorkář Ray Lovelock ujíždí od smrtící tragické události a na své cestě do neznáma narazí v noci na osamocenou kůlnu a dům v lese. Netuší, že to vše je ve vlastnictví třech nádherných, ale dosti podivných a záhadných žen. Zůstává nakrátko jejich hostem a časem je všemi třemi postupně sveden, aniž by si dost dobře uvědomoval, že je vlastně postupně lákán do osidel, ze kterých už není úniku. Jeho osud je tak zpečetěn. Jde o žijící fantazie nebo žijící noční můry? (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

topi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je svou formou naprosto stylizační snímek, plný symbolických obrazů. Mladý hipík jede v noci lesem na motorce, přičemž zapříčiní tragickou nehodu. Ujíždí z místa a dostává se na jakousi lesní cestu, která se chvílemi ztrácí (Evil dead II jak vyšitej) a uprostřed lesů dorazí k domu a ke kůlně, ve které přespí. Druhý den ho uvítají tři podivné ženy a psychedelická podivnost začíná....Všechny rekvizity v domě, interiér nebo samotné šaty a účesy těch tří krásných žen jakoby vypadly z dílny naší dřívější nejlepší kostýmní výtvarnice Ester Krumbachové. A to jako fakt! Unikátní bizarní styl, kouzelná artová linie, alegorie a poetika, připomínající mi Valerii a týden divů od Jaromila Jireše. To je jeden z největších kladů tohoto originálně pojatého filmu. Dalším kladem jsou noční scény v lese a zvuky sov a ptáků nebo příroda vůbec. Hororová atmosféra se střídá s halucinogenními a okultními výjevy, dohromady tvořící skutečně fantastickou a přitom i futuristickou surrealistickou stylizaci! Za pomocí kamery, nebojící se experimentovat s různými barevnými filtry. Já občas koukal jako blázen! Soundtrack Angela Francesca Lavagninoeho je samostatná jednotka souznící s dějovou linkou a někdy bych si ji rád vychutnal i z LP nosiče. Pecka! Tempo vyprávění je pomalejší, buduje si cestu mezi všemi zmíněnými atributy až k závěrečnému poselství, které se mi opravdu líbilo. Párkrát se na obloze objevuje racek a celou dobu jsem si říkal, co asi bude symbolizovat. Na konci jsem pochopil. Nestačím se divit, co se dá ještě objevit v zapadlé italské kinematografii sedmdesátých let. Úžasné zážitky, kdy za onou hranicí náhle nepřipraven podléhám jejímu kouzlu.... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film s veľmi zvláštnym obsahom a námetom, ale ono to funguje, ak sa nad tým zamyslíte. Originálna myšlienka v originálnom a krásnom sedemdesiatkovom spracovaní, s krásnou giallo queen(no, jednou z nich) Evelyn Stewart, s nečakaným záverom, ktorý už tak trochu čakáte. Zvláštny sedemdesiatkový kult, ktorý stojí za to. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Motorkár zastaví stopárovi, ktorý má defekt na aute a vymení mu pneumatiku, lebo ten muž nevie ani hovno, len má prázdne reči. Tam bolo veľa dialógov, ale žiadne zaujímavé, len také, ktoré sú na úrovni podivna. Tá hudba bola z tých divnejších, ale dotvárala silnejšiu atmosféru, lebo sa sem hodila. Ten motorkár na svojej ceste stretne tri pôvabné ženy, ktoré ho pozvú do domu. A hlavne mali jebavé oči, a to sa mu evidentne páčilo. Tento film je o vášni, príťažlivosti a aj trocha o oddanosti. Bolo tu viacero nezmyselných scén. Pár scén čo sa odohrávalo v lese, bolo s tých temnejších. Tie efekty boli srandovné, hlavne tá búrka a blesky to ma pobavilo, lebo boli riadne nepodarené. Tento film je silný hlavne tajomnom, lebo neviete čo bude nasledovať, ani kam sa film bude uberať. Film pracuje aj s erotikou, ale len tak okrajovo a nežne. A tá hlavná predstaviteľka Liv bola kúzelná. Aspoň ten koniec bol krvavo dramatický, lebo skoro po celú dobu filmu mal kľudné a trocha aj nudné tempo. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto "idylického" hororu není možná dnes již nijak překvapivý (a závěrečné Satana rozumování je dokonce spíše legrační a až příliš poplatné době vzniku), ale jeho forma, tajemná a takřka pohádková, hédonistická a smyslná, výtvarně krásně pop-artová s psychedelickým zbarvením a navíc podkreslená velice vhodnou hudbou, je dodnes svůdná jak ty tři grácie/čarodějky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poetický mysteriozmí snímek mi připomněl československou novou vlnu...jako by tam za stromem stála E.Krumbachová a radila... Výtvarná kamera, skvělá hudba ( Francesco Lavagnino), příroda a krásné ženy. Nejlepší cesty vedou do pekla, což se o rozbité lesní cestě říci nedá - jenže zdání klame! David našel kouzelné místo, baví se a je šťastný. Jenže ve vzduchu visí cosi zlověstného, co nenápadně vytahuje drápky a dychtí po krvi. Nakonec jen čekáte, kdy ona hrůza přijde. S prvním polibkem? S kousnutím do jablka z tajemné jabloně? Při koupání v jezeře? Tušení, že tenhle příběh asi nebude mít šťastný konec, je silnější a silnější... Krásný film. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama