Reklama

Reklama

Sokolníci

  • Maďarsko Magasiskola (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na maďarský vidiek prichádza mladík, ktorý sa zaujíma o ornitológiu, aby tu študoval prácu sokoliarov. Tí cvičia sokoly na ochranu úrody obilia pred inými vtákmi. Vedúci sokoliarov je chladný, bezcitný človek, ktorý neoblomne vyžaduje od každého absolútnu poslušnosť. Jeho práca je celý jeho život, nevenuje pozornosť ani tomu, že jeho priateľka je milenkou iného muža... Obraz brutálnych cvičiteľov a poslušných dravcov sa stáva vizuálne pôsobivou metaforou totalitnej spoločnosti. (MFFK Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

HenryS. 

všechny recenze uživatele

Postava Ivana Andonova do filmu možná vnesla onen nepochopitelný bulharský (ne)rytmus - nebo jak rozumět (podivně) širokoúhlému (a krásně orwozeleno barevnému) filmu střídající sekvence ála National Geografic a výchovný film pro děti a mládež, s nepostradatelnou milostnou linkou (dobře tedy, scénou)? Ale možná má jenom pravdu formelín. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Opět další protisocialisticky zaměřený snímek, jak už to v maďarské kinematografii bývá. V tomto případě se jedná o jakousi alegorii skrz vyprávění o životě sokolníků, kde jsou sokoli trénováni k ovládání ptáků jakožto škůdců pro zemědělce. Ve filmu se toho zdánlivě nic nestane, většinu sledujeme očima hlavního hrdiny, hlavní hrdina se učí a pak odejde, nicméně důležité je již zmíněný skrytý satiristický význam. Film oplývá krásnou krajinou maďarského drsného venkova, čímž se jeho sledování, posunulo z hlediska diváckého zájmu, na vyšší úroveň. [KINEMATOGRAFIE MAĎARSKA] ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama