Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podobně třeba jako Formule se Stallonem je i tohle motoristická zábava, u které se nedoporučuje, opakuji nedoporučuje přemýšlet nad obsahem, ale spíš se jen kochat atraktivním vizuálním zpracováním, popřípadě sympatickým hereckým osazenstvem. Určitě musím zmínit "nápaditou" pointu (podrazy a sabotáže) a hodně zajímavý způsob vítěztví v závěrečném závodu 24h Le Mans, který mi přivodil nechtěný smích. Bohužel se nedalo čekat nic jiného, než stokrát obehraný scénář a hromada profláklých klišé, ale koukat se na to ještě vcelku dalo. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle příběhu by neuvěřili ani ti, co na vánoce vysedávaj u okna a čekaj na ježíška. Jako ok, je to film a ten by neměl mít hranice, ale když ono se to tváří vážnejc než shadwellovi komentáře. Dianka super, do očí mý milovaný germánky bych se koukal nonstop, kdyby byla celej film v záběru jen ona, dal bych plnej počet hvězd, ale takhle je to hold hvězdičkovej úspornej balíček. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, kterých příliš není, a proto si minimálně tři hvězdičky zaslouží. Začátek je nabušený, ale potom to upadne do lehce zavánějící nudy a jediné co z toho chytne, tak akční závody, kterých je ale ve filmu dostatečné množství, a tak se za to rozhodně stojí podívat. Tak trochu bych to přirovnal k Formuli se Stallonem. Stejná podstata, jediné zajímavé na filmech jsou závody, a ty jsou opravdu supr. Na bouračky člověk vždycky rád kouká, a kdo tvrdí že ne, tak lže. Na plný plyn je taková jednohubka. Film, na který si vzpomenete, ale jen ohledně závodů. Proč taky ne. Ten film podle mě k ničemu jinému dělaný ani není. ()

D@ve odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER!!! Celou dobu sem se jen nechápavě díval a říkal si Co to Ku**a je!?!?!? Jede se rallye, jeden s týmových kolegů se nabourá, projíždí kolem druhý, zastaví a ptá se jestli sou v pořádku, jako by nešlo o každou vteřinu. Další věc - hlavní favorité se předjíždějí přímo na trati...no a co že každý vyjížděl z odstupem nějakého času...to se hned zapomíná.... O asi vtipné scéně kdy si oba borci v závodních speciálech přijedou natankovat na normální benzínku klasické palivo se rozepisovat nebudu, úplně stačí že vjedou na trať pár vteřin před koncem kvalifikace a i když nezajedou ani 1 kolo, tak se o jednu vteřinu kvalifikují. Jako by těch těsných okamžiků nestačilo tak se při 24-hodinovém závodě rozhoduje v posledním kole a to tak, že hl. hrdina dokáže vyhrát i s prasklou pneumatikou, protože se jeho protivníkovi zadře motor pár metrů (možná jen 1) před cílovou čárou...Taky by se dalo ještě kritizovat to že si vyjedou v polovině závodu zachránit otce, nebo že se jen tak nenápadně převleče závodník do kombinézy jiného týmu a dokonce za ně jede, postřelený chlapík poskakující na stupních vítězů....Ale už mě bolí ruce. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Kto má rád autá, zvuk motorov a preteky, určite si príde na svoje. Celkovo podpriemernú snímku zachraňuje vynikajúca kamera a strih. Režisér Louis-Pascal Couvelaire natočil viacero reklamných spotov pre veľké svetové automobilky. A je to na snímke vidieť. Film samotný by som hodnotil *1/2, ale vďaka kamere sa to vyšplhalo na ***. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama