Reklama

Reklama

Láska a sex v USA

(TV film)
  • Francie Love and Sex in the USA
Francie, 2019, 59 min

Režie:

Sarah Fournier

Obsahy(1)

Od sexuálních skandálů s celosvětovými dopady až po propagaci národního hnutí cudnosti se americké názory na sex mění z jednoho extrému do druhého... Prostřednictvím několika příběhů poznáme podoby lásky a sexu ve Spojených státech amerických. Vedoucí pracovnice Silicon Valley Nathalie nemá čas hledat spřízněnou duši. Proto si za 30 tisíc dolarů najala vztahovou trenérku, která to udělá za ni. Kromě toho, že jí vybírá kandidáty, diskrétně sleduje schůzky a přes sluchátko dává Nathalie instrukce, jak se má chovat. Pro jiné se sex řídí jejich náboženstvím. Nathalie a Matthew se rozhodli pro první pohlavní styk až po svatbě. Netají se svým striktním pohledem na otázku sexu a rodiny. Náboženství však prakticky znemožňuje přístup k potratům v některých, především jižních státech. Gynekolog Willie Parker pravidelně dostává výhrůžky smrtí za poskytování potratů. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

45% dospelych nezadanych obyvatel USA je slusny extrem. Prumerny naklad na svatbu 30 tisic euro na rozdil od 12000 eur ve Francii take. Spojene staty proste misto deti dovazi nove obyvatele z celeho sveta. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Spojené Státy Americké jsou rozděleny velkými extrémy. Mezi nimi se Američané seznamují pomocí různých setkání a aplikací, ale též si nechávají vytvořit žádost o ruku na míru stejně, jako žena, která si nechává radit pomocí sluchátka na rande. A bude jí tato žena radit i později? Na druhé schůzce, třetí, bude trávit čas pod postelí při sexu a ve skříni v manželství? Jed to zvláštní země, která ale odráží i současnou situaci ve světě. Nejvyšší počet obyvatel v historii je aktuálně bez partnera. Není to jen americký problém, ale celosvětový. Lidé se odvykli seznamovat, mluvit spolu. Na vše mají aplikace, poradce, sex kouče a vztahové poradce. To, co naši předci prakticky nikdy neměli a museli to nějak zvládat. Zvláštní mi ale přijde i fakt, že když se potraty zakázaly v Polsku, EU tuto zemi hrozně kritizovala a hrozila sankcemi. U Američanů to ale tolerujeme a bereme jako součást jejich vývoje. Přitom se o této zemi mluví jako o nejsvobodnější na zemi. Tento dokument se snaží vybrat ty největší extrémy v současném americkém seznamování a tím se snaží podtrhnout i současné myšlení mladé a střední generace. Na udivené pozvednutí obočí to stačí, na celou mentalitu ale těžko. Američanů je mnoho, žije zde spousta přistěhovalců, kultur, náboženství a co stát, to jiný mrav. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama