Reklama

Reklama

Hodina života

  • Kanada Real Time
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Gamblerství se zkrátka nevyplácí. Ale báječně se o něm točí filmy, i když to Andyho, hyperaktivního závislého hráče ztělesněného Jayem Baruchelem, momentálně trápí asi ze všeho nejmíň. Jelikož má dluhů nad hlavu, objednali si na něj jeho věřitelé nájemného zabijáka Reubana s tváří populárního Randyho Quaida, který mu nyní vyměřil poslední hodinu života. A od momentu, kdy si Andy uvědomí, že nejde o žádný vtip, mohou diváci v reálném čase sledovat každou minutu jeho dost ztřeštěného počínání. Poslední hodinu je totiž nutné si pořádně užít. Proto Andyho čeká cesta za prostitutkou, dehonestace bývalého šéfa, hledání oblíbené ztracené hračky z dětství a mnoho dalších bláznivin. To vše za dohledu stoicky klidného Reubana, pucujícího hlaveň své pistole. Ale kdo ví, možná se Andymu nakonec podaří vykouzlit na zabijákově tváři úsměv. A společně s ním by při troše dobré vůle mohla přijít i záchrana ... v kanadském komediálním dramatu od režiséra Randalla Colea, natočeném v roce 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film posral, čo sa len posrať dalo. Dokonca, pár minút pred koncom som si pomyslel: ' Ojoj, žeby predsa len... ' , ale nie. Ak máte chuť počúvať 70 minút dvoch chujov baviacich sa o ničom, to si chodte radšej dať pivko niekde, kde to nepoznáte. Dopadnete rovnako a hádam, ešte aj lepšie. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Randy Quaid jako fylozofující nájemnej vrah. Hloupej gambler v mizerném podání Jaye Baruchela. Většina dialogů má stejné schéma, a to že moudřejší zabiják napravuje pohled na svět mladýho flákače. Není to tak zlý, jak by to mohlo vypadat, ale rozhodně to není tak dobrý, jaký by to rádo bylo. Neurazí to a na 70 minut je to nakonec docela fajn. ()

Reklama

maciii 

všechny recenze uživatele

Nudné nedrama o ničem, s jednoduchými a povrchními dialogy, které nemají šmrnc, zároveň jsou nerealistické a vůbec nic neřeší do hlouky. Snaha o humor je marná a zoufalá a pro film by bylo nejlepší, kdyby v něm vůbec nebyla. Ani Jay Baruchel to svým roztomilým projevem nezachránil... a přitom má podle mě tohle téma obrovský potenciál. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Bohužel, už si nemůžu vzpomenout kdo mi poradil shlédnutí "tohoto". Ten dotyčný má štěstí, protože ho někde potkat, asi ho stáhnu z kůže. První část filmu zařadila na druhý stupen a přihodila občas nějaký ten gag, tudíž jsem si říkal,že se na to na průměr vytáhne. Poté ale přišla nudná střední část, která jen ukazuje na Coleovu ničemnost se něčemu přizpůsobit. Za (nazvěme to třeba konec) přidávám jednu ušmudlanou a vnucenou hvězdu. Zkrátka komedie, která spíše naštve, než aby člověka uvolnila po stresujícím dni. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když vám zbývá hodina života tak se toho nedá moc stihnout. Andy je notorický gambler, který dluží každému na koho se podívá, ale je však přesvědčen, že je spíše notorický smolař. Není divu, že se dostal do potíží když visí nebezpečnému mafiánovi tučný balík. Ten za Andym poslal svého nesmlouvavého nájemného vraha jež se s Andym dobře zná řadu let a který se proto zachová lidsky a místo vymáhání dluhu dá Andymu hodinu života než ho pošle pod kytky. A tu hodinu si náš smolař s tváří Jay Baruchela může užít podle libosti. Zabiják zaveze Andyho do fast foodu, k jeho babičce a Andy neopomene po celou dobu polemizovat v autě nad svým zbabraným životem. Jenže času už moc nezbývá a v lese učiní mafiánův noshled poslední rozhodnutí. Už podle obsazení by se mohlo zdát, že se bude jednat o ulítlou komedii s přehrávajícími herci a absurdními situacemi. Není tomu tak. Je to citlivě natočený film, který neustále osciluje mezi černou komedií a dramatem. Je to také dost konverzační film ve kterém záleželo vedle dialogů také na ústřední dvojici. Dialogy nic moc, ale Baruchel s Quaidem jsou skvělí. Je také nutno počítat s tím, že se zde jedná o filmovou hodinu než reálnou, protože to co se ve filmu odehraje by ve skutečnosti trvalo mnohem déle, ale mě to nijak nerušilo. Nakonec se z toho vyklubal docela smutný a velmi krátký film trvající cca 70 minut. 70% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama