Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během sezony pracuje Evi v jednom tyrolském zimním středisku jako servírka. Večer, když má noční směnu, se stará o její šestiletou dceru Paulu její starší sestra. Volného času má Evi mezi svými pracovními a mateřskými povinnostmi poskrovnu, ale je mladá a chce si užívat života. Podle hesla „stále na plný plyn“ se po práci pravidelně vrhá do víru zábavy. Za nocí protančených na hlučných vesnických diskotékách a s patřičným množstvím alkoholu v krvi se cítí skvěle, odvázaná a bez zábran. Ale jen do té doby, než si musí přiznat, že ztrácí kontrolu nad svým životem. Jakoby řízena neviditelnou rukou se řítí do nesnází… V prostředí překultivovaného tyrolského zábavního turismu líčí tento film citlivě a realisticky rozervanost mladé ženy, která chce po životě víc, než jí její okolí dovolí. Režisérka Sabina Derflingerová chce vyprávět o postavách a věcech, ve kterých jde o základní lidské problémy, ovšem v „nadživotní velikosti“. Za svůj celovečerní debut Na plnej plyn, který následoval po mnoha dokumentárních snímcích, získala režisérka v roce 2002 na Max-Ophüls-Festivalu cenu poroty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

danliofer 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro civilní nevyumělkované snímky říznuté trochou existenciální psychologie. Takže film pro mě jak dělaný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pohrobek by mohl napsat vlastní komentář a nevariovat jen oficiální festivalový text, to by bylo mnohem užitečnější ;) Nicméně za sebe dodávám, že Na plnej plyn mi přineslo zajímavý zážitek s Das Filmfestem v Lucerně. Zajímavý byl úvod i diskuse na závěr. Film samotný pak realisticky zachycuje jednu z variant problematického power turismu v Tyrolích a mohl by konkurovat dokumentům na to téma. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Evi pracuje v zimním středisku jako sezónní číšnice. Když je mimo domov, o její malou dceru Paulu se stará její starší sestra. Čas, jejž nevěnuje své práci nebo dceři, je velice řídký. Přesto si chce svého života co nejvíce užít. Mit "Vollgas" (Na plný plyn) se vrhá hned po skončení služby do nočního života. Alkohol a anonymní sex jí mají zahnat myšlenky na osamělost a prázdnotu. Své výstřelky dožene tak daleko, že dokonce ztratí důvěru své dcery. Evi musí zjistit, že nad svým životem pomalu pozbývá kontroly... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama