Reklama

Reklama

Recenze (4)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Když jdou dva lovci po stejné kořisti, obvykle se navzájem postřílejí do zad. Anthony Ghidra nemá charisma westernového hrdiny, Angelo Infanti v kůži působí jako homosexuál a režisér Caltabiano se sám obsadil do role padoucha, na kterou také nemá. Ale dívat se na to dá. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western, točený v Chorvatsku, nevybočuje z dobrého průměru. Dva pistolníci proti bandě mexikánských lotrů, každý z jiného důvodu. Inspirace Leonovkami, zvláště "Pro pár dolarů navíc", je zřejmá zejména v první třetině filmu. V paměti zůstane asi rvačka v salónu a scény úniku z důlních šachet. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Docela neoriginální a nenáročný kousek s tradičním uncharismatikem Gidrou. První cca čtvrt hodina je zcela nepokrytá vykrádačka Pár dolarů, poté se nám to začne trochu odlišovat, aby se na konec objevila i zcela ojedinělá (i když předvídatelná) zápletka. Gidra coby nájemný lovec zločinců v pokoji loví zločince, přičemž mu do cesty přijde jiný lovec zločinců, který si je loví taktéž. Začíná to být napínavé... Z místní banky však byla uloupena slušná sumička a je třeba dostat peníze zpátky a zloděje pod drn, tím spíš, že jejich šéf posléze unáší krásnou dívku a je za ně slušná odměna. Gidra neozvláštňuje své melounové výkony zajímavějšími kreacemi, tady se ale jeho poctivý muž dá vydržet, jeho mladý konkurent v první polovině jako poměrně nesnesitelný floutek, což později vymizí a pánové začnou i spolupracovat (k čemuž ještě přizvou odborníka na dynamit, komickou postavu až hrůza). Několik poměrně neodůvodněných bitek, kdy si Gidra skutečně z rozpůlení desky stolu či roztříštění barové stoličky o vlastní hlavu nic nedělá a svou železnou pěstí skolí všechny muže vkol, docela vydařená záchranná akce v jeskyni za doprovodu nekonečných výbuchů dynamitu, o zrůdnosti záporáka budeme přesvědčeni jím praktikovaným pouze naznačeným krutým násilím či sváděním nevinné hrdinky. Gidra nutící nám stále své myšlenky „zda je vlastně morální býti lovec zločinců – samo, že není“ nám na závěr předvede naprosto nejnepochopitelnější souboj, co znám, do toho velmi zvláštní Giombiniho hudba a v žánru svým hrozným zjevem snad nejobtížněji koukatelní herci ztvárňující všechny účastníky tohoto nenáročného kousku. Čistý průměrek. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Trochu horší průměr, tedy zcela zbytečný film. Vlastně není nic co bych mohl pochválit, ale úplný odpad to nebyl, možná lokace stojí za kladné hodnocení, zatopené lomy se mi líbily. Děj nezajímavý, herci nebyli nejhorší. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama