Reklama

Reklama

Klasická filmová pohádka o zlé královně a její hodné dvojnici! Na jednom zámku žije rozmarná a pyšná královna, která každé ráno budí své království ránou z děla. Dělová koule končí pravidelně na dvoře chudého kováře. Kovářova žena je k nerozeznání podobná královně. Všimne si toho dvorní šašek a vymyslí tajný plán. Jedné noci dojde k výměně obou žen a královna se ocitá v malé kovárně. Musí si zvykat na život mezi prostými lidmi a poznává těžké živobytí svých poddaných. Zatímco hodná kovářka si na trůně získává oblibu všech jako spravedlivá vládkyně, královnu čeká těžká cesta za nápravou a polepšením. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Opět tu máme variaci na prince a chuďase, kdy princem je jakýsi opelichaný odkaz na Alžbětu první (stran toho, že neprovdaná královna s parukou, jinak samozřejmě žádný přesah) a chuďasem fortelná žena kovářova. Možná by se to dalo brát i jako ukázka toho, jak by dopadla Krasomila, kdyby nepřišel král Miroslav. Špatně. Dvorní šašek Bartoloměj je pohledný a povšechně sympatický muž a plus za mě má i kovář, protože kovařina je řemeslo, jímž jsem naprosto upřímně fascinována od dětství. Takže hvězdu dělím mezi jednu sympatickou postavu a výskyt oblíbeného řemesla slátanině, kterou bych dětem nepouštěla ani za trest, protože žádné dítě na světě nemůže zlobit tak, aby si zasloužilo tohle. ()

sagana odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle "pohádka" je tak strašná a tak ukřičená, že bych ji dítěti nepustila ani v případě, že bych ho chtěla hodně drsně potrestat. Příšerné od začátku do konce včetně faktu, že tam není (možná vyjma komorné) ani jeden jediný trošku normálně vypadající člověk. Casting se pravděpodobně prováděl v panoptiku příšer. Otřesné herecké "výkony", příšerná hudba, tomu odpovídající neumětelský dabing - nejsem dabingový odborník, ale předpokládám, že taková hrůza se snad ani nedá normálně nadabovat. Vlastně se ani nedivím, že Němci nemají smysl pro humor, pokud se od útlého dětství dívají na podobné filmy. Takže: OPAD!!! bez výčitek svědomí. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama