Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samuraj Yo Hinomura (MARK DACASCOS) je nájomný vrah, ktorý pracuje pre tajnú čínsku organizáciu. V podsvetí ho prezývajú Plačúci drak, pretože údajne vyroní slzy ľútosti nad každou svojou zabitou obeťou. Intenzívny boj o moc vo vedení Jakuzy vyústi do nájomnej vraždy starého bossa. Snaha o pomstu sa jeho prisluhovačom nevyplatí, už čoskoro si celé podsvetie uvedomí omyl, keď podcenilo smrtonosné majstrovstvo Plačúceho draka. Svedkom poslednej akcie Plačúceho draka, neľútostnej a elegantnej popravy troch gangstrov Jakuzy na kalifornskom pobreží, je krásna umelkyňa, výtvarníčka Ema O´Hara (JULIE CONDRAOVÁ), ktorá tam práve pracovala. Už dlhší čas žije v ústraní, ďaleko od ľudí, pretože mafia zabila jej otca, počestného sudcu, ktorý nekompromisne potieral zločin. Spôsob, akým Drak rozsieva smrť, ju však fascinuje a paradoxne sa zamiluje do vznešeného ale kontroverzného bojovníka. Drak vidí, že jeho čin má svedka, a ten nesmie nikdy prehovoriť. Je jasné, že táto žena bude jeho nasledujúca obeť. Po policajnom vyšetrovaní gangsterskej vraždy sa Emu vracia do Vancouveru. Mieri tam aj Plačúci drak, ktorý ju musí umlčať a navyše má zabiť aj krstného otca tamojšej mafie... Príbeh Plačúci drak nakrútili s hviezdou akčných filmov Markom Dacascosom podľa námetu obľúbeného japonského komiksu a populárnych animovaných akčných sérií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

cubajz 

všechny recenze uživatele

velké zklamání - na tento film jsem se těšil děsně dlouho, ale bohužel se jedná jen o nemastnou-neslanou akčňárnu, která je moc kýčovitá na seriózní kriminálku a naopak málo odvázaná než aby mohla stát po boku samurajským manga adaptacím. Navíc jediného pěstního souboje se dočkáme až na konci (jaké plýtvání Dacascosovo talentem!) a ten stejně stojí za prd... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spravedlivé jsou silné dvě *, než slabé 3. Ten film má rozhodně snovou atmosféru, určitou pomalu, rozjímavou poetiku, slušnou kameru a skvěle vybranou hudbu. Ale při té pomalé poetice člověk žel brzy zjistí, jak hloupý ten děj je. Nájemný zabiják, ještě ke všemu pod transem, najednou nechá mladou dívku, malířku, naživu, protože kdoví, co se mu na ní líbí, a rozhodne se vrátit domů a opět se živiti hrnčířinou. Což se klanu Draků, kteří ho „stvořili“, moc nelíbí. Jsou tu také nějaké čarodějnice, jako fakt v tom slova smyslu, ne ošklivé babizny cestou, ale pozadí celého toho převtělování a síly se nedozvíme. Navíc se tady chvíli mluví o Číně, pak tam pobíhají nějací Japonci, a nedává to vůbec smysl. Mezi Amerikou a Japonskem se přeskakuje rychlostí blesku. V podstatě není nakonec ani jasné, kdo a proč chce převzít moc, a kdo a proč ty druhé zabíjí, nechává zabít - ono to není ale důležité, důležité je, aby mladá malířka v červeném kimonu (věděli tvůrci, co znamená červené kimono?) stála proti zeleni lesa a soše Buddhy, protože to vypadá děsně efektně. Nu, a takový je celý film. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od tych videobeciek za par šupov, ktore dnes Dacascos toci, vyzera tento film po technickej stranke (hlavne pekna kamera) dost kvalitne a miestami az umelecky. Vysledok mi ale prilis nesadol. Viac sa tu medituje ako koná, takze akcie je minimum (vsetko sa sustredi na pribeh, ktory mi prisiel strasne zdlhavy a fadny). Nejaky ten vybuch, kratka nahanacka, zopar prestreliek a vlastne len jedna poriadna bitka na konci. Dost ma pri prestrelkach srali divne pouzite spomalovacky. Vysledok mi svojim stylom pripominal nudne prestylizovane prestrelky z filmov Johnny Toa. No a pouzitie spomalovaciek v bitkach sice ma za nasledok, ze su prehladne, ale zaroven malo rázne. Reziser Christophe Gans urcite nie je bez talentu, ale doteraz sa mi ziadny jeho film nepacil, takze u mna je to tentokrat len za 4/10, ale pokial mate radi jeho ostatne filmy, tak je mozne, ze vas tento film chytne podstatne viac ako mna. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má osobitost, výtvarné cítění, atmosféru, které nemají mnohé filmy podobné ranku ani zdálky. Vynikající kamera, práce s celky, polocelky, barvami. Vynikající Mark Dacascos v hlavní roli, je vynikajicí, nejen jako akční hrdina, ale i jako herec. Akce je na vysoké úrovni, často různé stylizované, inspiruje se mnoha zdroji. I zbytek obsazení je celkem fajn, příběh je dost zajímavý. Neznám původní mangu, ale znám ještě hk adaptaci z roku 1990 http://www.csfd.cz/film/175001-gong-chang-fei-long/ která téma pojímá poněkud jinak. Celkově je Crying Freeman film, který neprávem zapadnul. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to kýč jak prase, dialogy jsou peklo, nikdo tam hrát neumí (dokonce i avatarka antiherectví Rae Dawn Chong se objeví) a navíc to obsahuje asi nejpomalejší sexuální scénu v historii kinematografie. Klasickej film, kterej zničila ženská. Jinak jsou totiž akce efektní a třeba zastřelení mafiánského bosse před policejní budovou je dost cool. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen podle manga komiksu „Crying Freeman“. Též vznikl na jeho motivy anime film Kuraingu furîman. (Othello)
  • Choreografii závěrečného souboje na meče vytvořili Christophe Gans a Mark Dacascos společně. (Othello)
  • Titulnú úlohu mal pôvodne dostať Jason Scott Lee, ten však bol viazaný zmluvou na 3 filmy s Universal Pictures, a tak sa na natáčanie nemohol uvoľniť. Preto jeho miesto zaujal Mark Dacascos, s ktorým bol režisér Christophe Gans tak spokojný, že ho angažoval aj do svojho ďalšieho projektu. (beso74)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama