Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jet-Li jako můj velký oblíbenec nezklamal a je jednoznačně tím nejlepším ž celého filmu. Ten jak je zvykem u Bessonových scénářů trpí stabilní a uvěřitelnou kostrou a staví do popředí efektnost a akční pojetí. Když muž převlečený za pilota vytáhne z poměrně malé taštičky dva super vybavené samopaly Uzi s laserovým zaměřovačem a začne okolo sebe kropit kulky možná jen zavrtíte hlavou. Vykopnutí koule z billiardové díry a její odkopnutí(mezi tim se stihla koule přemístit natolik, aby se Jet mohl chytit stolu :)) muže se samopaly jednoznačně uzemní. Ještě, že se na tu akci dá chvílemi koukat a Jet je ve formě. Konec je trochu spackaný, ale o zábavu je postaráno. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jet se potlouká po Paříži s místní prostitutkou a občas někomu nakope zadek nebo ho znehybní či dokonce zlikviduje akupunkturou. Besson s Karyem si po Brutální Nikitě zase hrají na tajné agenty a zabijáky, ale bez někdejších ambic a stylu, jen v mantinelech akčního béčka s bojovými uměním šikovně cílícího na asijský trh. Asijský divák nad bitkami asi zívne a bude slyšet spíš na tu Paříž,  pro západní publikum ale představují mírný nadstandard. Vše mezi nimi je jen nevzrušivá scenáristická vata s nezajímavým záporákem. V Utržený ze řetězu to  Besson s Jetem Li rozsvítili výrazně víc. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj po neviem kolkej reprize tohto filmu som sa rozhodol nechat mu 5 hviezdiciek, aj ked v porovnani s 96 HODIN (2008) bol scenaristicky o trosicku slabsi, ale co sa tyka martial arts bojov, bola lahoda sa na to divat. Velmi kvalitne natocene akcne sceny spolu s perfektnou hudbou sa postarali o skvely akcny filmovy zazitok. Tcheky Karyo bol podobne, ako aj v BAD BOYS (1995) rovnaky super zaporak a Jet Li pre zmenu dobry protivnik. Aj preto si vazim Luca Bessona, ktory sa postaral o scenar. S nametom prisiel k nemu Jet Li osobne. ________ Jet Li - (Liu Jian / John) +++ Bridget Fonda - (Jessica Kamen) +++ Tchéky Karyo - (Inspektor Richard) +++ Max Ryan - (Lupo) +++ Ric Young - (Mister Big) +++ Burt Kwouk - (Strýko Tai) +++ Laurence Ashley - (Aja) +++ Produkcia: Luc Besson, Jet Li +++ Hudba: Craig Armstrong, Chino XL +++ ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Luca mám rád . Ako režiséra svojich scenárov (Leon, Nikita, Magická Hlbočina a aj Messenger). Ale....po Taxi 3 ho nemám rád ako producenta a po tomto ho nemám rád ako scenáristu. Keď som nechal vypnutý mód "logika" tak mi to nejak vychádza na hodnotenie ktoré som dal. Inak by to bolo horšie. Jet Li musí mať napísanú postavu tak aby hral ..... Jeta Li (Hrdina, Fist of Legend). To znamená málo dialógov o čomkoľvek inom ako o boji a veľa bitiek. Jeho dialógy s Bridget sú skutočne "perlou". Jediný kvôli komu stojí si tento film pozrieť je Tcheky Karyo. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Atmosferická akce, se stylovým Jetem Li v nejlepší formě. Jasná prohra je zde scénář a hlavní záporák, nicméně Craig Armstrong z pozadí dopuje krev do žil momentům, které si Chris Nahon nedokázal pohlídat. Dohromady je to objektivně sice asi za tři, nicméně já se bavil dobře, proto si dovolím pro tentokrát trošku přidat. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)
  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)
  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)

Reklama

Reklama