Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

choze 

všechny recenze uživatele

Jet se potlouká po Paříži s místní prostitutkou a občas někomu nakope zadek nebo ho znehybní či dokonce zlikviduje akupunkturou. Besson s Karyem si po Brutální Nikitě zase hrají na tajné agenty a zabijáky, ale bez někdejších ambic a stylu, jen v mantinelech akčního béčka s bojovými uměním šikovně cílícího na asijský trh. Asijský divák nad bitkami asi zívne a bude slyšet spíš na tu Paříž,  pro západní publikum ale představují mírný nadstandard. Vše mezi nimi je jen nevzrušivá scenáristická vata s nezajímavým záporákem. V Utržený ze řetězu to  Besson s Jetem Li rozsvítili výrazně víc. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zápasí se tam a střílí. Film má jednu nespornou přednost - všechno běží rychle a svižně, divák je neustále konfrontován s novými rvačkami, honičkami, situacemi. Kdo má rád akční filmy s prvky bojových sportů, tak má, co chtěl. Kdo očekává od filmu také něco jiného, bude se nudit. Naštěstí poločas rozpadu paměťových clusterů "nabitých" zmíněnými zážitkem je velmi krátký. U mě se, například, měří na hodiny. Mám to ale štěstí... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohle napsalo už spoustu lidí přede mnou, ale nemohu si to odpustit - scénář je opravdu slabý. Zápletka je ještě slušná, ale navazující koncepce příběhu značně provařená s okoukanými charaktery, trapnými "náhodami", patetičností a ubíjejícími dialogy. Zkrátka akční scénář jak vystřižený z 80. let... Ani režisér to moc nespravil, kecání střídá akci a naopak, velmi triviální a nepříliš promyšlené schéma. Na druhou stranu "obyčejně" ještě hned neznamená "špatně", jen bych od kinematografie 21. století čekal víc. Pokud nebudeme nároční, zjistíme, že na Polibek draka se dívá i vzhledem k záporům překvapivě dobře, Jet Li je bojový mág, jeho umění je stylové a o diváckou zábavu se spolehlivě postará. 6/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Tryskáč 51 přilétá do Francie, aby ukázal Pařížanům praktiky tradiční čínské medicíny. Akupunktura, vymykání kloubů, přikládání žehliček na tvář, blokace krční páteře v úhlu 90° a některým vyvoleným dokonce bleskově pomůže k plaketě pro dárce krve! Choreografie soubojů bohužel žádná sláva, sklenáři se mohou objednávat s předstihem a Besson nezapomněl zakomponovat trdlo v nesnázích, které musí být ochraňováno bez ohledu na zájem diváka. Naštěstí je tu Tchéky Karyo. Ten v roli horkokrevného hajzla s odznakem pochopil, že nad bezstarostně zhovadilým scénářem nezvítězíte bojem proti němu, ale jedině tak, že se přidáte na jeho stranu. Když jsme u těch herců, Jet Li zaslouží absolutorium, že to celé odehrál s akupunkturní jehlou zapíchnutou v bodě, který paralyzuje mimické svalstvo.. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Co nejvíc pařížských lokací, co nejvíc automatických zbraní a bezpředmětné střelby z nich, co nejvíc mrtvých civilistů, co nejvíc uhozených záporáků, co nejvíc nefrancouzsky vypadajících Francouzů, ... a každý typ chvatu aspoň jednou. Jediným cílem Polibku draka je ukázat tatínkovi a mamince Devadesátkovým, co všechno se od nich naučil. Na necelých sto minut se proto vciťme do role rodičů tohoto snaživého školáčka, kteří se na jeho besídce rozpačitě usmívají, freneticky tleskají a pokukují při tom po rodičích ostatních dítek, zda se tomu jejich moc nevysmívají. Polibek draka nakonec dostane pohlazení po vlasech a jeden kopeček zmrzliny navíc. Pravdou ale je, že nebýt tří finálních scén (bitva s dvojčaty Günterem a Helmutem, polibek draka Richardovi a doják na konci), šlo by o nezábavnou pitomost, která jelikož neví, chce-li být áčkem nebo béčkem, pro jistotu není ani jedním. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)
  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)
  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)

Reklama

Reklama