Reklama

Reklama

Bouřlivé výšiny

(TV film)
  • Velká Británie Wuthering Heights (více)

Obsahy(1)

Filmový prepis známeho prelomového diela Emily Brontëovej. Ponorme sa do jedinečného príbehu plného lásky a nenávisti, v ktorom jedného dňa privedie dobrotivý otec domov sirotu Heathcliffa, ktorý vyrastá so súrodencami Cathy a Hindleym. Zatiaľ čo starší brat Heathcliffa neznáša, mladšia Cathy si ho mimoriadne obľúbi. Sú ako dve srdcia jednej duše. Ale skôr, ako stihne rozhorieť láska, ich spoločný život nie je možný. Odmietnutie lásky však prinesie na Výšiny prekliatie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento najznámejší román Emily Bronteovej som nikdy príliš nemusel. Priznávam, možno aj preto, že to bola jedná z kníh z literatúry tzv. Povinného čítania, ale aj preto, že sa jedná o námet, v ktorom prevláda množstvo negatívnych emócií, emočne vyšinutých postáv a neustáleho vykrikovania. Napriek zmienenému si myslím, že toto spracovanie je dosiaľ asi najlepšie z tých, čo som videl, vrátane tých s Daltonom alebo Olivierom. Od začiatku ide dej rovno na vec a zrozumiteľným spôsobom vykresľuje tragický ľúbostný trojuholník a peripetie v ňom. Herecky i obsadením iba priemer, napriek tomu nerobí hanbu britskej hereckej škole. Vyššie hodnotenie si to ale nezaslúži kvôli tomu, že záver už neprináša to dobré z prvej polovice a akosi pohasínajúco iba tak doznieva. Dopláca aj na pridlhú stopáž. ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

Jako u podobných románových předloh existuje X verzí (k nalezení na YT). Nemohu porovnávat s jinými, ale tato z produkce BBC pro TV ponurostí a postavami moc nepřesvědčí. V jednom záběru objímá hl. hrdina vykopanou kostru své mrtvé milé v bílém závoji, v druhém se Hareton šklebí na štěně. Polibek na konci to nezachrání. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Príšerne nesympatické a neskutočne hysterické a protivné postavy. Čo je ale chyba knižnej predlohy, neobsahujúcej snáď JEDINÚ normálnu postavu. Brontëovej knižka je proste hrozná. Film až taký hrozný nie je. Kasting je síce dosť mimo (fakt jeden nesympaťák vedľa druhého, vrátane žien a psov), ale tragický príbeh a pôsobivá výprava/atmosféra majú čo-to do seba. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příspěvek a další pokus o zachycení až chorobné lásky dvou lidských bytostí. Vzhledem k tomu, že na absolutní (pro mě) verzi stále čekám a mé nejoblíbenější jsem nedala pět hvězd, tak zde dávám tři. Zobrazit osud lidí, kteří ničí sebe, ale ve velké a hojné míře i všechno a všechny kolem sebe a přitom je udělat alespoň trochu sympatické a zároveň fascinující, je těžké a zde se to povedlo částečně. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru len ďalšia a nevydarená verzia slávneho románu. O tom, že už tu bolo tých adaptácií niekoľko, sa nemusíme ani baviť, ale to, že tento snímok má pramálo z atmosféry, akú by mal mať, nesympatických hercov a nudné prevedenie, to už sa nedá veľmi odpustiť. Úplne zbytočný film, ktorý neprinesie absolútne nič nové. 35 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama