Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Glover (Smrtonosná zbraň, Grand Canyon, Maverick) a Ray Liotta (Zhoubná vášeň, Útěk z Absolomu) v hlavních rolích válečné komedie se skutečně originální zápletkou! Dobrosrdečný černošský kapitán Sam Cahill (Glover), jenž to má „za pár”, a jeho přezíravý nástupce T. C. Doyle (Liotta) jsou pověřeni provedením supertajné operace. Musejí do vzdálené horské vesnice dopravit obrovského slona. Nesnadná cesta vede po souši, po vodě i vzduchem, číhají na ní nejrůznější nástrahy i zákeřný nepřítel. Nebezpečí na každém kroku však členy stmelí a s trochou nezbytného štěstí nakonec společně dokáží, že nic není nemožné! Tato skvělá komedie, natočená podle skutečné události, pobaví určitě celou rodinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, u které jsem se často smál i když měla občas slabší scény. Danny Glover a Ray Liotta zde hrají celkem slušně a výsadek se slonem ke konci filmu byl celkem zdařilý. Celkově vzato slušná komedie, která byla natočena v době kdy Disney točil ještě dobré filmy a takové nízké hodnocení si zde nezaslouží. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně se tu sváří bezstarostnost rodinné komedie o zvracejícím slonovi a válení se v jeho bobcích se "seriózními" válečnými útrapami (samozřejmě v maximální míře ohlazenými na neškodné dobrodružství, proto ty uvozovky). Zejména v přepáleném finále (seskok padákem, zpacifikování Vietkongu) dosáhla ona rozklíženost vrcholu. Přestože exteriéry jsou krásné, hudební motiv perfektní, slonice "roztomilá" a američtí vojáci správňáčtí, jsem celkem na rozpacích. 5/10 ()

Reklama

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Toto bylo celkem příjemné překvapení. Hranej disney ve mně vždy vyvolával rozpaky, ale Disney z vietnamské války? No to nezní jako dobrá kombinace, ale světe div se, ono to funguje, navíc známí herci, povedené triky a když pominu pár scén a trochu toaletního humoru, tak je to dobrá komedie na ukrácení odpoledne, které pak nebudete považovat za ztrátu času. I když asi úplně pro děti to tak není. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rodinná disneyovka zasazená do Vietnamské války? Ale jo, proč ne. Vcelku to funguje, obsazení je sympatické, dějově je to takové mírné a uvěřitelné (tedy až na závěrečný seskok) a ani mě nepřekvapilo, že se film inspiroval skutečnými událostmi (otázkou však je nakolik). Co se samotné války týče, samozřejmě je film přizpůsoben cílové skupině a i když se dočkáme i nějaké té akce, vše je bez výraznějšího násilí. Příjemná oddechovka! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie toto nebolo až také zlé. Áno je to typický rodinný film. Áno nič svetoborné sa v ňom neudeje, ale scenár predsa len niečím zaujme. Film zaujme svojím dejom aj neplnoleté decká. Je to síce očividná propaganda v štýle "buďte s Američanmi, a armáda sa pre Vás aj pretrhne". O vydarených fóroch sa tu dá dosť ťažko písať, lebo bol len jeden. Disney studio by sa malo radšej držať pôvodných kreslených filmov. Film neurazí ani nenadchne a decká uvidia letiaceho slona. Na hodinu a pol ich to ale zabaví. Hviezda navrch za skutočný príbeh. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Chiang Mai, v Mae Hong Son a v Kanchaburi v Thajsku, v Miami na Floridě a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Během přepravy slona po řece můžeme z rádia na lodi slyšet úryvek z „Prodané nevěsty“ od Bedřicha Smetany. (Lumberjack)

Reklama

Reklama