Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Chip89 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se více než bych čekala. Jednoduchý humor, žádný hollywood ani americký přehnaný humor a tím mě to bavilo o moc víc. Co je schopný člověk udělat pro peníze? Cokoliv... A tohle má i šťastný konec a vtipnou leč jednoduchou zápletku. Asi se mi ten snímek líbil hlavně proto, že ačkoliv moje zkušenosti s trávou jsou minimální, tak ve všech případech jsem se smála přesně jako hrdinové v tomto filmu:D ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova jako komedie vůbec nesplnila svůj účel – nepobavila mě. Už ten námět mě moc nebral. Ovdovělá starší ženská zblbne a začne pěstovat a prodávat marihuanu… No dobrá, kdyby to ovšem bylo aspoň vtipné. Bohužel jsem se u toho nebavil a nějakou dobu po filmu si na nic z něj už ani nevzpomenu, což je další důvod k nízkému hodnocení. Že by to bylo tím, že jsem nikdy nehulil a nedokáži tak naplno docenit některé vtipné scény? :-) Nemyslím si, u některých filmů s podobnou tématikou se bavím skvěle. Jednoduše jde o slabý film, se kterým jsem se totálně minul. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Hahaa, tohle byla skvělá podívaná! Řešení finanční krize a přímý řešení problému postarší dámy a vůbec její změna způsobu myšlení po ovdovění je zkrátka kouzelná..Postupná přeměna konzervativního skleníku v marihuanové doupě s noční světelnou září, kšefty v Londýně, první okusení jointa plus vrcholení na konci filmu (obzvlášť kamarádky, co si ochutnají "magický čaj" a je to na nich pak hodně znát) snad nemůžou nikoho nechat bez úsměvu:-) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Britská čierna komédia o milej pani pestujúcej trávu. Z filmu ide na diváka dobrá atmosféra (ako z väčšiny takýchto počinov z ostrovov) a je zaľudnený sympatickými postavami, ktorým budete fandiť aj keď sa venujú takejto ilegálnej činnosti. Bohužiaľ tento feeling nevydrží až do konca v ktorom sa udeje až príliš veľa za vlasy pritiahnutých zvratov, ktoré mi trochu skalili pozitívne dojmy zo zvyšku filmu. 7-10 ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

S trávou nějaký zkušenosti mám a to je důvod, proč už jsem jí pár let nevtáhnul do plic. Celkově mi hulení i huliči vaděj. V týhle komedii šlo zase jednou o to, že se po trávě člověk hihňá jako osel (což se mně ani jednou nestalo). Námět celkem dobrej, ale jinak to bylo podle mě dost nepropracovaný. Herecký obsazení dobrý, teda až na hlavní roli. Brenda mi přijde jako typická postarší hloupoučká pani. Z Ostrovů už vylezly lepší komedie, než je tahle. Pro mě je to průměr, znova už to jaksi vidět nemusim. Ani Bill Bailey to jako drogovej dealer nezachránil. Potenciál to mělo větší. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama