Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $11,578,059Tržby Celosvetovo $11,900,000║ v celku v pohode sci-fi, herci to utiahnu, plus je tam sympatická Saffron Burrows, nenudil som sa, vytíkať nie je čo, občasné zjednodušené alebo poslabšie triky sa dajú prepáčiť, lebo prevažne trikovo je to solídne zvládnuté /60%/ ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle se bohužel opravdu nepodařilo. Film má 96 minut, přičemž v první hodině se v podstatě naprosto nic nestane a první souboj vidíme až právě téměř po hodině. Tohle že má být převedení strhujících vesmírných soubojů z počítačové hry na velké plátno?! Kiletarové se navíc více než hrozivým "emzákům" podobají záměrně směšným Voggům ze Stopařova průvodce po galaxii. Vrcholem všeho, co Vás na tomhle snímku může iritovat, je pak neskutečně afektované "herectví" Matthew Lillarda. Tuhle podívanou tak nezachrání ani Tchéky Karyo, sympaťák Freddie Prinze Jr., nebo sem tam, nějaký povedený vizuální efekt. ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele

Rasismus, sexismus, ověřování důvěry prstenem, vojáci neposlouchající rozkazy a uprostřed války si chlastají a perou se (skoro)... 600 let a vůbec nic se nezměnilo. Jen ty lodě se podařilo trochu vylepšit. Příběhově to není úplně špatné, ale chybí mi tu celkový obraz války. Neustále se plácáme na úrovni jednotlivců, řešíme emoce. Akce je zde dost. Bohužel s ní mám problém, že je jenom na efekt. Spousta věcí se zde odehraje jen proto, že si asi tvůrci mysleli, že to bude hustý. No není - je to naprosto na prd. Hlavně je divné, jak krátká doba uplyne mezi zjištěním "jsou tady" a prvním výbuchem - vždy jen pár sekund. Na to by nezareagoval ani sebelepší velitel. Celé velení je tak jen na okrasu. A představa, že emzácké palivové články budou kompatibilní s lidskými, je přinejmenším úsměvná. Kvůli emočnímu plácání a zbytečné akci je to jen na dvě hvězdy. Velmi snadno to mohly být tři. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

ako Michael Cimino ma svoju Heaven´s Gate, tak aj legendy svetovej kinematografie obcas natocili nejaku planobu /konkretne James Stewart ma dementny Firecreek, Brano ma slaboduche Zastaveni na Missouri, John Wayne ma vyslovene dementne Zelene barety/ no a rejza Chris Roberts ma tuto hlupost. Film v kinach doslova zhorel, nebolo ani na vyplaty hercov a stabu, o zisku mohli tvorcovia len snivat. pribeh je umelina, nedava zmysel, Saffron Burrows je sice krasna,l ale ani ona to nedokazala zachranit. Spatne : 5 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi se odehrává v polovině 27. století, kdy Pozemská konfederace bujuje s impériem Kilrathi, jež obývá zlovolná rasa. Poté, co je zničena pozemská základna,se Kilrathi zmocní navigační jednotky, která umožnuje skoky červími děrami ve vesmíru za linie nepřátel. V cestě jim stojí jen speciálně vycvičenýoddíl, který vedou 3 mladí piloti. Film v režii Chrise Robertse byl natočen podle oblíbené stejnojmenné video hry a praklticky v ničem nevyniká. Vlastně vyniká....jsou zde špatní herci a je to špatný film.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 5. února do 14. července 1998 v Lucembursku. (BMW12)
  • Chris Roberts režíroval hrané a animované scény druhého, tretieho a štvrtého pokračovania rovnomennej počítačovej hry, celú sériu počnúc prvým dielom z roku 1990 produkoval a na prvom dieli sa podieľal aj ako hlavný grafický dizajnér a programátor. (BlueNeon81)
  • Ve filmu učinkuje i Mark Hamill, ač není uveden v titulcích. Daboval palubní počítač Merlin ve stíhači hlavního hrdiny Christophera Blaira (Freddie Prinze Jr.). Tuto postavu si mimochodem zahrál v animacích samotné počítačové hry. (Caszidy)

Reklama

Reklama